20 Μαρτίου 2023 06:55

Η Honda αναπτύσσει λογισμικό και στρέφεται στα ηλεκτρικά οχήματα  

Σε δύο σημαντικές αποκαλύψεις, οι οποίες αναμένεται να αναδιατάξουν τις ισορροπίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας προχώρησε η Honda. Πιο συγκεκριμένα, η Honda Motor Co ανακοίνωσε τη σύναψη βασικής συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη λογισμικού με την KPIT Technologies Limited (KPIT Technologies), έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες ενσωμάτωσης λογισμικού στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως θα ιδρύσει EV Hub στο Οχάιο των ΗΠΑ. 

Αναφορικά με τη συμφωνία με την KPIT, η Honda τονίζει πως «η σημασία της ανάπτυξης λογισμικού αυξάνεται, καθώς η εξέλιξη προϊόντων τα οποία βασίζονται στην έννοια της κινητικότητας που καθορίζεται από το λογισμικό επιταχύνεται για τη δημιουργία νέας αξίας μέσω προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας επόμενης γενιάς». Συνεπώς, η συνεργασία με την KPIT αναμένεται να αναβαθμίσει τις τεχνολογίες ελέγχου και ασφάλειας της Honda μέσω της ανάπτυξης λογισμικού της KPIT Technologies. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη λογισμικού στους ακόλουθους τομείς: 

• Λειτουργικό σύστημα (για την ηλεκτρική/ηλεκτρονική (EE) αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς). 

• Ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης κίνησης. 

• Προηγμένη ασφάλεια και αυτοματοποιημένη οδήγηση. 

• IVI (In vehicle infotainment ) και συνδεδεμένες τεχνολογίες. 

Αναφορικά με την ανακοίνωση περί ίδρυσης EV Hub στο Οχάιο, το οποίο θα ηγηθεί της μετάβασης της εταιρείας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον στη Βόρεια Αμερική. Η Honda ανέφερε πως ήδη από τον Οκτώβριο του 2022, η Honda είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στην αναμόρφωση αρκετών από τα υφιστάμενα εργοστάσια αυτοκινήτων και κινητήρων της με σκοπό τη δημιουργία του νέου EV Hub, προκειμένου να προετοιμαστεί για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία το 2026. Στο πλαίσιο του EV Hub στο Οχάιο, η Honda θα μεταμορφώσει τα εργοστάσια αυτοκινήτων Marysville Auto Plant (MAP) και East Liberty Auto Plant (ELP) καθώς και το εργοστάσιο κινητήρων Anna Engine Plant (AEP), με σκοπό την έναρξη της παραγωγής EV στη Βόρεια Αμερική. Αθροιστικά, η Honda τονίζει πως έχει επενδύσει 19 δισ. δολάρια στις παραγωγικές της δραστηριότητες στις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερα από 3,2 δισ. δολάρια μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Τεύχος 250

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design