21 Απριλίου 2023 06:48

Η GSI εξαγόρασε χαρτοφυλάκια ηλιακής ενέργειας της Saturn Power

Την εξαγορά των χαρτοφυλακίων ηλιακής ενέργειας και μπαταριών της Saturn Power, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας έμπειρων μηχανικών της και ενός χαρτοφυλακίου περίπου 1,4GW έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας σε πρώιμο έως προχωρημένο στάδιο σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ και δύο περιφέρειες του Καναδά, ανακοίνωσε η Greenwood Sustainable Infrastructure (GSI), θυγατρική του Libra Group στη Βόρεια Αμερική, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο κος Μάνος Κουλιγκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group δήλωσε πως «η εξαγορά αυτή είναι σημαντική, όχι μόνο για την κλίμακά της, αλλά και για το μήνυμα που στέλνει, ότι δηλαδή τα έργα ΑΠΕ εξακολουθούν να αποτελούν υγιείς οικονομικές επενδύσεις με ισχυρές αποδόσεις και πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «οι ευκαιρίες που παρέχουν τα κοινοτικά ηλιακά έργα όχι μόνο θα βοηθήσουν τις ΗΠΑ να επιτύχουν τις δεσμεύσεις τους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά θα δημιουργήσουν και απαραίτητες νέες θέσεις εργασίας για την εξυπηρέτηση της πράσινης οικονομίας. Με περιουσιακά στοιχεία και μια σειρά έργων, η GSI είναι σε θέση να γίνει μια από τις κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το αποκτηθέν χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 72 έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας, 90% κοινοτικά φωτοβολταϊκά έργα και 6 έργα μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας. Η συμφωνία προσθέτει, επίσης, εξειδικευμένους ενεργειακούς κατασκευαστές, μηχανικούς και ανώτερα στελέχη, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της GSI σε περισσότερους από 50. Η GSI σχεδιάζει να κατευθύνει επενδύσεις κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης των εξαγορασθέντων έργων τα επόμενα χρόνια.

Τα κοινοτικά φωτοβολταϊκά έργα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκδημοκρατίσουν τη διαθεσιμότητα της ικανότητας παραγωγής ηλιακής ενέργειας μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων που είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε πηγές ηλιακής ενέργειας. Το 2022, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία για την εισαγωγή της κοινοτικής ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο του διμερούς νόμου για τις υποδομές ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων. Η τεχνογνωσία της GSI στη διαχείριση ποικίλων ηλιακών έργων σε διαφορετικά περιβάλλοντα θα αξιοποιηθεί με το νέο κοινοτικό ηλιακό χαρτοφυλάκιο.

Τεύχος 269

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design