ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Ιουλίου 2022 06:47

Η Freedom Holding Corp. εγκαταλείπει τη ρωσική αγορά

Η Freedom Holding Corp., μητρική εταιρεία της Freedom Finance Europe, αποσύρει από την ρωσική χρηματοπιστωτική αγορά τις θυγατρικές της Freedom Finance IC και Freedom Finance Bank. Αυτό έγινε γνωστό, αρχικά, στην οικονομική έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας για το προηγούμενο έτος, της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Με βάση το αρχικό πλάνο της εταιρείας, τα περιουσιακά στοιχεία των ρωσικών εταιρειών θα έπρεπε να πουληθούν πρώτα στον Timur Turlov, Διευθύνων Σύμβουλο της Freedom Holding Corp., και αργότερα να εξαγοραστούν από την ανώτατη διοίκηση των εταιρειών ή από άλλους αγοραστές. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, ανακοινώθηκε μια αλλαγή από την SEC με αποτέλεσμα οι ρωσικές θυγατρικές της εταιρείας να πωληθούν απευθείας στον τελικό αγοραστή.

Από την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής συμπλοκής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η διοίκηση της Freedom Holding Corp. έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία των Ουκρανών υπαλλήλων της. Παρά τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης, η Freedom Finance Ukraine συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της. Όλα τα γραφεία στην Ουκρανία είναι και πάλι ανοιχτά στο κοινό, με εξαίρεση το γραφείο στο Χάρκοβο, του οποίου το προσωπικό εργάζεται εξ αποστάσεως.

«Η εταιρεία αναθεώρησε πλήρως τα αρχικά της σχέδια για την έξοδο από τη Ρωσία, τα οποία προέβλεπαν μια διαδικασία 1-1,5 έτους. Θα ανακοινώσουμε ποιος θα είναι ο πιθανός αγοραστής των εταιρειών και τους πλήρης όρους της απόσυρσης από τη ρωσική αγορά εντός 1-2 εβδομάδων», δήλωσε ο Timur Turlov.

Τεύχος 105

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design