ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Νοεμβρίου 2022 06:50

Η Ericsson επενδύει στην έρευνα για τα δίκτυα 6G

Η σουηδική Ericsson, κατασκευαστής δικτυακού εξοπλισμού, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει εκατομμύρια λίρες στην έρευνα για τα δίκτυα 6G στη Βρετανία, συνεργαζόμενη με πανεπιστήμια για την ασφάλεια υλικού, την τεχνητή νοημοσύνη και το quantum computing.

Η εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για την προμήθεια εξοπλισμού 5G και στα τέσσερα βρετανικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της αυτή – που θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 έτη – θα βοηθήσει στην ανάπτυξη δικτύων 6G επόμενης γενιάς, τα οποία αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμα κοντά στο 2030.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ericsson σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Katherine Ainley, δήλωσε ότι τα βρετανικά πανεπιστήμια πραγματοποιούν παγκόσμια έρευνα σε ορισμένες από τις τεχνολογίες που θα στηρίξουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς και συνέχισε λέγοντας πως «θα δημιουργήσουμε μια ομάδα 20 έμπειρων ερευνητών στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσά τους και φοιτητές», ενώ τόνισε πως πρωταρχικός σκοπός του project θα είναι «η δικτύωση 6G και η ασφάλεια υλικού».

Αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές, η βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε ότι η επένδυση της Ericsson εκτιμάται ως μια «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Τεύχος 178

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design