ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Μαΐου 2022 08:58

Η Entersoft διπλασιάζει το πελατολόγιό της

Η Entersoft εξαγόρασε έναντι 3 εκατ. ευρώ το 75% της BIT Software, ενός από τους πιο δυναμικούς παρόχους επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία.

Μαζί με τη δική της θυγατρική στη χώρα, ο Όμιλος Entersoft θα είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Ο Όμιλος καλύπτει λύσεις για ολόκληρο το εταιρικό οικοσύστημα με cloud ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales and Service, καθώς και BI και κάθετες λύσεις για όλες σχεδόν τις κάθετες αγορές. Θα έχει πλέον περισσότερες από 350 εγκαταστάσεις σε απαιτητικές ρουμανικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι μεσαίες και μεγάλες (JTI Romania, Imperial Tobacco, Betty ICE της Unilever, RCS&RDS, Auchan Retail, Oil Terminal Constanta, καθώς και 10 από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στη Ρουμανία).

Τα έσοδα της BIT Software για το 2021 ήταν περίπου 3,2 εκατομμύρια ευρώ με 0,3 εκατομμύρια ευρώ EBITDA. Η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Κατά τη στιγμή της συμφωνίας, η BIT Software απασχολούσε 71 υπαλλήλους με έδρα το Brasov και με υποκατάστημα στο Βουκουρέστι. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Entersoft θα συγχωνεύσει την υφιστάμενη θυγατρική της στη Ρουμανία με τη νεοαποκτηθείσα BIT Software, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί στη Ρουμανία με την επωνυμία BIT Software. Τέλος, μετά από μια περίοδο περίπου 3 ετών, η Entersoft θα εξαγοράσει τον μέτοχο μειοψηφίας της ενοποιημένης οντότητας και θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

Με τη συμφωνία αυτή, η Entersoft καθίσταται βασικός προμηθευτής λογισμικού για τα αναμενόμενα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στη Ρουμανία, τα οποία περιλαμβάνουν σημαντική χρηματοδότηση για την ψηφιοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων.

Τεύχος 76

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design