ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 Φεβρουαρίου 2023 06:53

Η Cloudflare σταμάτησε γιγαντιαία επίθεση HTTP DDoS

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Cloudflare ενημέρωσε ότι πρόσφατα οι πελάτες της δέχθηκαν ένα κύμα volumetric επιθέσεων DDoS, το οποίο είχε σχεδιαστεί για να πλημμυρίσουν τους ιστότοπούς τους με αιτήματα HTTP, και ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επίθεση του είδους που έχει καταγραφεί. Η Cloudflare εξήγησε ότι υποχρεώθηκε να μετριάσει δεκάδες από τις «hyper-volumetric» επιθέσεις DDoS, οι οποίες ξεκίνησαν από περισσότερες από 30.000 διευθύνσεις IP.

«Η πλειονότητα των επιθέσεων κορυφώθηκε σε 50-70 εκατομμύρια αιτήματα ανά δευτερόλεπτο (rps) με τη μεγαλύτερη να ξεπερνά τα 71 εκατομμύρια rps. Αυτή είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη επίθεση HTTP DDoS, περισσότερο από 35% μεγαλύτερη από το προηγούμενο αναφερόμενο ρεκόρ των 46 εκατομμυρίων rps τον Ιούνιο του 2022», εξήγησε η εταιρεία.

«Ορισμένοι από τους ιστότοπους που δέχθηκαν επίθεση περιλάμβαναν έναν δημοφιλή πάροχο τυχερών παιχνιδιών, εταιρείες κρυπτονομισμάτων, παρόχους φιλοξενίας και πλατφόρμες υπολογιστικού νέφους. Οι επιθέσεις προήλθαν από πολλούς παρόχους cloud με τους οποίους εργαζόμαστε από κοινού τους για να καταπολεμήσουμε το botnet», συμπλήρωσε.

Η καμπάνια ακολουθεί μία πρόσφατη τάση επιθέσεων DDoS, όχι μόνο ως προς το αυξανόμενο μέγεθός τους, αλλά και ως προς το ότι προέρχονται από διευθύνσεις IP εντός οικοσυστημάτων υπολογιστικού νέφους. Οι επιθέσεις volumetric είναι στην πραγματικότητα η λιγότερο κοινή μορφή DDoS και στόχο έχουν να «γονατίσουν» παρόχους κρίσιμων υπηρεσιών και μεγάλους επιχειρηματικούς οργανισμούς.

Η Cloudflare ενημέρωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο οι επιθέσεις HTTP DDoS αυξήθηκαν κατά 79% από έτος σε έτος.

Τεύχος 229

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design