ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 Μαΐου 2022 06:51

Η CHEP Ευρώπης επιτυγχάνει κορυφαία αξιολόγηση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη από την EcoVadis

Η CHEP Ευρώπης, η εταιρεία παροχής λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, κατέκτησε το Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης EcoVadis για δεύτερη συνεχή χρονιά, για τα επιτεύγματά της σε επίπεδο αειφορίας το 2021, την υψηλότερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας πάροχος εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία παρουσιάστηκε από τον πλέον αξιόπιστο οργανισμό αξιολόγησης της επιχειρηματικής αειφορίας στον κόσμο. Η Ecovadis κατατάσσει την CHEP στο κορυφαίο 1% στην κατηγορία «Ενοικίαση και μίσθωση άλλων μηχανημάτων, εξοπλισμού και υλικών αγαθών».  

Η EcoVadis αξιολογεί 75.000 εταιρείες σε 200 κλάδους που δραστηριοποιούνται σε 160 χώρες. Η μεθοδολογία της εστιάζει σε 21 ζητήματα, τα οποία διακρίνονται σε 4 θεματικούς τομείς (Περιβάλλον, Εργασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δεοντολογία, Βιώσιμες Προμήθειες). Τα 21 ζητήματα ή κριτήρια βασίζονται σε διεθνή πρότυπα αειφορίας, όπως οι Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, οι συνθήκες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), το πρότυπο Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Αναφοράς (GRI), το πρότυπο ISO 26000 και οι αρχές CERES. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, η CHEP κατέκτησε το επίπεδο «Leader» στη Διαχείριση Διοξειδίου του άνθρακα για το καλύτερο στην κατηγορία του και πιο φιλόδοξο σύστημα μείωσης και διαχείρισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

Αυτή η διάκριση ενισχύει τη λίστα των κατατάξεων αειφορίας, στις οποίες η CHEP και η μητρική εταιρεία της, η Brambles, συμπεριλήφθηκαν την περσινή χρονιά. Για παράδειγμα, η Brambles ήταν από τις πρώτες εταιρείες στις οποίες απονεμήθηκε η Σφραγίδα Terra Carta της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκιπα της Ουαλίας στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή το 2021 (COP26). Η εταιρεία κατατάχθηκε επίσης μεταξύ των 10 πιο αειφόρων επιχειρήσεων στην περίφημη λίστα Global 100 της Corporate Knights για το 2022 και στην κατάταξη Clean200™, η οποία περιλαμβάνει τις 200 κορυφαίες εταιρείες που επενδύουν σε ένα μέλλον ανανεώσιμης ενέργειας. Επιπλέον, το περιοδικό Sustainability Magazine συμπεριέλαβε επίσης την Brambles στη δημοσίευση Top 100 Companies in Sustainability (Οι 100 κορυφαίες εταιρείες για την αειφορία).  

Κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης, η CHEP τιμήθηκε με το Πλατινένιο Επίπεδο Αναγνώρισης EcoVadis στον Καναδά και με το Χρυσό Επίπεδο Αναγνώρισης στις Η.Π.Α.

Τεύχος 65

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design