19 Μαΐου 2023 06:44

Η Cegeka συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία

Ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ευρωπαϊκού Ομίλου Πληροφορικής Cegeka για το έτος 2022. Όπως διαφαίνεται, ο Όμιλος συνεχίζει ακάθεκτος την δυναμική ανάπτυξή του στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Cegeka, που δραστηριοποιείται ως βασικός παράγοντας στην αγορά SaaS (Software as a Service), έκλεισε το οικονομικό έτος 2022 με ενοποιημένα έσοδα 871 εκατ. ευρώ, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 17% σε σύγκριση με τα ετήσια στοιχεία του 2021.

Ακόμα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, στο ποσό των 73 εκατ. ευρώ. Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 95 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατέγραψαν αύξηση 15% σε σύγκριση με το 2021.

«Καταφέραμε για άλλη μια χρονιά να ενισχύσουμε την οικονομική θέση του Ομίλου Cegeka. Ταυτόχρονα, έχουμε επενδύσει σημαντικά στη διεθνή μας επέκταση. Το κάναμε αυτό, για παράδειγμα, στη Σκανδιναβία, με την επέκταση της Cegeka Sweden χάρη στην πλειοψηφική συμμετοχή στη Solver Sweden», σημείωσε σχετικά ο Stephan Daems, CFO της Cegeka.

Επένδυση στο τεχνολογικό μέλλον:

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα επένδυσε σημαντικά σε τεχνολογίες που θα κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια. Για παράδειγμα, έχει ήδη επενδύσει σημαντικά στο υβριδικό cloud. «Έχουμε αναπτύξει το υπερσύγχρονο Κέντρο Αριστείας Azure εντός του Ομίλου Cegeka, με την εξαγορά της DexMach. Αυτό ενισχύει τη στρατηγική μας για το υβριδικό cloud, συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπερκλίμακες, όπως το Microsoft Azure, με τα δυνατά σημεία των data centers της Cegeka», ανέφερε σχετικά ο ο Stijn Bijnens, Διευθύνων Σύμβουλος της Cegeka. «Η πίστη μας στις ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το nexuzhealth για την υγειονομική περίθαλψη και το Smartschool για την εκπαίδευση, εντάσσεται στην ίδια κατηγορία επενδύσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, η Cegeka επενδύει περαιτέρω στην επέκτασή της στην Ευρώπη. «Πρόσφατα ανοίξαμε ένα νέο γραφείο στην Ελλάδα. Προσδοκώντας να φτάσουμε τους 300 υπαλλήλους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των ταλέντων πληροφορικής στην Ελλάδα, ώστε να ενισχύσουμε το δυναμικό μας στην Ευρώπη για την εξυπηρέτηση των πελατών μας», είπε ο Tom De Vos, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διανομής της Cegeka.

Το 2023 χρονιά της Τεχνητής Νοημοσύνης και της «παρατηρησιμότητας»:

«Το 5G και η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο σήμερα, όπως το είχαμε προβλέψει. Αυτήν τη στιγμή αναπτύσσουμε στο Βέλγιο ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G σε όλη τη χώρα, μέσω της Citymesh. Στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, διαθέτουμε μια διεθνή ομάδα περισσότερων από 300 ειδικών δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης με γνώσεις και τεχνογνωσία που κυμαίνονται από BI έως Μηχανική Μάθηση. Η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε για να μείνει το 2023: θα είναι συνδιαμορφωτής της ζωής μας», τόνισε ο Stijn Bijnens.

Τέλος, το 2023 –όπως και τα προηγούμενα χρόνια– η Cegeka αναμένεται να ενισχύσει το τμήμα της για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο.

Τεύχος 288

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design