ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 Απριλίου 2022 06:43

Η Bosch εξαγόρασε την startup Five για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης

H Bosch, ένας από τους μεγαλύτερος παρόχους στην αυτοκίνηση παγκοσμίως, αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από την πρόοδο που σημειώνεται στην αυτόνομη οδήγηση. Τώρα με την εξαγορά της Five, της κορυφαίας startup στην Ευρώπη στην αυτόνομη οδήγηση, ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο στον τομέα αυτόν. Σε έξι τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περίπου 140 συνεργάτες της Five εργάζονται με όραμα τα ασφαλή αυτόνομα οχήματα. Η Five έδειξε προτίμηση στη Bosch έναντι άλλων εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εξαγοράς. Οι δύο εταιρείες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για την αυτόνομη οδήγηση και τα ασφαλή συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Οι συμφωνίες εξαγοράς υπογράφηκαν στις αρχές Απριλίου, ενώ συμφωνήθηκε να μην αποκαλυφθούν τα οικονομικά στοιχεία.

Από την ίδρυσή της το 2016, η Five έχει δημιουργήσει μια ομάδα ειδικών στο λογισμικό cloud, τη διασφάλιση ασφαλείας, τη ρομποτική και τη νοημοσύνη των μηχανών, και έχει τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης λογισμικού αιχμής και λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόνομη οδήγηση, μέσω SAE επιπέδου 4. Η startup εστιάζει πλέον κυρίως στην ανάπτυξη και τη δοκιμή λογισμικού που βασίζεται σε cloud. Αυτό προσφέρει στους μηχανικούς τα προγράμματα που χρειάζονται για να δημιουργήσουν λογισμικό αυτόνομης οδήγησης. Προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα να δοκιμάζουν το λογισμικό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του σε οχήματα δοκιμής. Η πλατφόρμα είναι σε θέση να αναλύει πραγματικά δεδομένα από ένα στόλο δοκιμαστικών οχημάτων, να δημιουργεί προηγμένα σενάρια δοκιμών και να δημιουργεί ένα περιβάλλον προσομοίωσης που καθιστά δυνατή την αξιολόγηση και την επιβεβαίωση της συμπεριφοράς του συστήματος σε μεγάλη κλίμακα.

Στη Bosch, η Five θα ενισχύσει την ευέλικτη δομή του έργου της εταιρείας για την ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων. Τα περιβάλλοντα μηχανικής λογισμικού των δύο ομάδων αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά και θα συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια ενιαία λύση. «Η Five είναι αποτελεί το τέλειο πάντρεμα για τις μηχανολογικές μας δραστηριότητες – κυρίως λόγω της νοοτροπίας και της ευέλικτης προσέγγισης των ανθρώπων της. Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας για ασφαλή αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους μας», λέει ο Δρ. Mathias Pillin, πρόεδρος του τμήματος Υπολογιστικών Λύσεων Cross-Domain της Bosch. Για τη Bosch, επιπλέον, η εξαγορά αποτελεί ένα βήμα προς την εδραίωση της θέσης της στην αγορά λογισμικού και αυτόνομης οδήγησης. Μόλις πρόσφατα, η εταιρεία επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό με την εξαγορά της Atlatec GmbH, ειδική στους ψηφιακούς χάρτες υψηλής ανάλυσης. Αυτό σημαίνει ότι η Bosch θα είναι η μόνη εταιρεία που θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της όλα τα απαραίτητα δομικά στοιχεία αυτόνομης οδήγησης από μία μόνο πηγή.

Τεύχος 57

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design