ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

6 Μαΐου 2022 06:52

Η AzerTelecom και η Sparkle συνεργάζονται στο Digital Silk Way Project

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, και η AzerTelecom, κορυφαίος επαγγελματικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος του Αζερμπαϊτζάν, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) στο πλαίσιο του έργου «Digital Silk Way» που στοχεύει στη δημιουργία ενός ψηφιακού τηλεπικοινωνιακού διαδρόμου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μέσω του Αζερμπαϊτζάν.

Το έργο Digital Silk Way ξεκίνησε από την NEQSOL Holding και υλοποιήθηκε από την AzerTelecom για την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφοριών και ψηφιακού οικοσυστήματος στο Αζερμπαϊτζάν με στόχο τη μετατροπή της χώρας σε ένα ψηφιακό κόμβο για την περιοχή. Μάλιστα, επιλέχθηκε ως ένα από τα πέντε καλύτερα στρατηγικά έργα υποδομής στην Ασία στο Global Strategic Infrastructure Leadership Forum το 2020.

Σύμφωνα με το μνημόνιο, που υπογράφηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκδήλωσης τηλεπικοινωνιών Capacity Middle East 2022, τα μέρη συμφώνησαν να αξιολογήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να μελετήσουν τη σκοπιμότητα της από κοινού δημιουργίας και διαχείρισης ενός νέου διαδρόμου μετάδοσης δεδομένων από άκρο σε άκρο μεταξύ της Κεντρικής Ασίας και της Ευρώπης, αξιοποιώντας επίσης την υπάρχουσα υποδομή της Sparkle που εκτείνεται από την Τουρκία έως την Ιταλία και περαιτέρω σε όλους τους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς κόμβους.

Τεύχος 61

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design