8 Φεβρουαρίου 2023 06:48

Η AXIA Ventures συμβουλεύει την Alpha Bank

Η Alpha Services and Holdings (Alpha Holdings) ανακοίνωσε ότι η Alpha Bank υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand και την Premia Properties για την ανάπτυξη μετοχικής συνεργασίας στον τομέα επενδύσεων ακινήτων, μέσω της πώλησης ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων, αξίας 438 εκατ. ευρώ. Η AXIA Ventures Group (AXIA) ενήργησε ως Financial Advisor της Alpha Bank αναφορικά με το Project Skyline.

Το Project Skyline αποτελεί μία μεγάλη εμπορική συναλλαγή χαρτοφυλακίου ακινήτων στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια και αφορά την ανάπτυξη μίας μετοχικής συνεργασίας με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση, επανατοποθέτηση στην αγορά και αξιοποίηση ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου 573 ακινήτων, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 500.000 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει γραφεία, εμπορικά ακίνητα, κατοικίες, χώρους βιομηχανικών χρήσεων και ακίνητα logistics. Ο όμιλος Alpha Bank θα παραμείνει ως μισθωτής σε ορισμένα από τα ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα του χαρτοφυλακίου είτε θα ανακατασκευαστούν και θα επανατοποθετηθούν προς ενοικίαση στην αγορά, είτε θα πωληθούν.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Skyline μια νεοσύστατη εταιρία που ανήκει στην AGI, θα αποκτήσει μέσω διαδοχικών μεταβιβάσεων το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, αξίας 438 εκατ. ευρώ, ενώ η επενδύτρια κοινοπραξία θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 65% στη Skyline. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Τεύχος 223

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design