ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 Απριλίου 2022 09:01

Η ADACOM και η Iron Mountain συνεργάζονται για την έκδοση ψηφιακών υπογραφών

Του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Την Τετάρτη, 13 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το workshop που συνδιοργάνωσαν οι ADACOM και Iron Mountain, σχετικά με τη νέα πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών M-Files, η οποία ενισχύει την απόδοση της επιχείρησης, βοηθώντας τα στελέχη των οργανισμών να εντοπίζουν και να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες πιο αποτελεσματικά.

Η Iron Mountain HELLAS, ο κορυφαίος πάροχος λύσεων διαχείρισης αρχείων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Adacom, έναν από τους κορυφαίους και πιο αναγνωρισμένους πάροχους εμπιστοσύνης στον τομέα του Cyber Security και γενικά στον τομέα του IT, προσφέρουν στους πελάτες τους, τη χρήση ψηφιακού πιστοποιητικού και εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής στα ψηφιακά τους έγγραφα, και όλα αυτά εξ αποστάσεως, μέσω του Content Services Platform (CSP).

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι επιχειρήσεις θα μπορούν πλέον να υπογράφουν τα έγγραφά τους με χρήση εγκεκριμένης εξ αποστάσεως ψηφιακής υπογραφής Φυσικού Προσώπου ή Φυσικού Προσώπου που δεσμεύει Νομικό Πρόσωπο σε συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό eIDAS (ΕU 910/2014), η οποία αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως νομικά ισοδύναμη με χειρόγραφη υπογραφή και συνεπώς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Κράτους, όπως και σε τραπεζικές συναλλαγές. Η λύση αυτή έχει σημαντική προστιθέμενη αξία για τους οργανισμούς, αφού επιταχύνει αισθητά τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, και αποτελεί σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της ψηφιακής τους στρατηγικής.

Ο κος Π. Βασιλειάδης, Managing Director και υπεύθυνος από το 2003 για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε Ελλάδα και Ισραήλ, στάθηκε στην ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών του οργανισμού, αλλά και στη σχεδίαση και την υλοποίηση πολύπλοκων και μεγάλων έργων υπηρεσιών εμπιστοσύνης και κυβερνοασφάλειας σε οργανισμούς, που εδρεύουν σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Από την πλευρά της Iron Mountain, ο κος Θ. Μαυρέλης, Commercial Director σε Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες διαχείρισης πληροφοριών της εταιρείας, όπως η αποθήκευση και η προστασία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών επιχειρηματικών πληροφοριών, ιδιαίτερα ευαίσθητων δεδομένων και πολιτισμικών, αλλά και ιστορικών εκθεμάτων. Την Iron Mountain εμπιστεύονται περισσότεροι από 225.000 οργανισμοί ανά τον κόσμο. Την παρουσίαση demo της πρωτοποριακής πλατφόρμας M-Files ανέλαβε ο κος Α. Ευαγγέλου, Digital Business Solutions Manager για τη Ν. Ευρώπη.

Μετά το τέλος του Workshop, προσφέρθηκε καφές και brunch, ενώ ακολούθησε και ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας.

Τεύχος 51

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design