ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Μαρτίου 2023 06:53

Η «5G Ventures» ανέλαβε το έργο D(igital) Thriasio

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» υπογράφηκε τη Δευτέρα  20 Μαρτίου. Η συμφωνία αφορά τη διερεύνηση της  προοπτικής σχηματισμού ενός Joint Venture (JV) για την ανάπτυξη και λειτουργία ιδιωτικού δικτύου 5G (Private 5G) και την παροχή υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Το ΘΕΚ θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνολική έκταση του Κέντρου θα ξεπεράσει τα 300.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Μέσω της κατασκευής του, επιτυγχάνεται επάρκεια χώρων για κρίσιμες δραστηριότητες στον τομέα των logistics, καθιστώντας τη χώρα μας κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, ενώ αναμένεται να έχει  άμεσο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα δημιουργώντας πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας.  Εξαιρετικό πλεονέκτημα του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι  μέσα από το Εμπορευματικό Κέντρο θα διέρχεται και σιδηροδρομική γραμμή.

O σκοπός της συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» και της «Συμμετοχές 5G» είναι η διερεύνηση της εφικτότητας, του εμπορικού ενδιαφέροντος και εντέλει της επενδυτικής ελκυστικότητας μιας τέτοιας έκτασης ψηφιακού έργου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται  ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η διαχείριση και η εκμετάλλευση ενός  ψηφιακού ιδιωτικού δικτύου, καθώς και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος προμηθευτών και λύσεων για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics.

Τεύχος 252

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364



ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design