ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

21 Οκτωβρίου 2022 06:50

Η υπηρεσία Amazon One αυτονομείται

Του Στάθη Ασπιώτη

Η υπηρεσία αναγνώρισης παλάμης της Amazon αναπτύσσεται ως αυτόνομη επιλογή πληρωμής.

Πριν από δύο χρόνια, η Amazon παρουσίασε την υπηρεσία Amazon One, η οποία επιτρέπει την πληρωμή σε κατάστημα με μια μόνο κίνηση του χεριού.

Για πρώτη φορά, η υπηρεσία καθίσταται ως μια αυτόνομη επιλογή πληρωμής, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα Just Walk Out. Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι συσκευές αναγνώρισης και πληρωμών είναι διαθέσιμες σε τρία σημεία στην Climate Pledge Arena στο Σιάτλ.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του NHL Home Season Opener το βράδυ του Σαββάτου, οι οπαδοί μπορούσαν να επισκεφθούν τρεις τοποθεσίες στην αρένα – Modelo Cantina, Metropolitan Grill και 1st Ave Nachos – και να πληρώσουν για τα τρόφιμα και τα ποτά τους, δείχνοντας απλώς την παλάμη τους. Συνολικά διαθέσιμες ήταν 18 συσκευές Amazon One.

Υπάρχουν ήδη τέσσερα καταστήματα στην αρένα που διαθέτουν συσκευές Amazon One, τα οποία εγκαταστάθηκαν το 2021 ως μέρος μιας πιο εντατικής ανάπτυξης του Just Walk Out Tech της Amazon. Σε εθνικό επίπεδο, οι συσκευές Amazon One εντοπίζονται σε περισσότερα από 100 καταστήματα, που διαθέτουν επίσης Just Walk Out.

Το σύστημα Amazon One απαιτεί την εγγραφή ενός πελάτη σε ένα ειδικό περίπτερο. Εκεί εισάγει την κάρτα πληρωμής του και τοποθετεί την παλάμη του πάνω από τη συσκευή Amazon One, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να την σαρώσει. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και χιλιάδες οπαδοί γράφτηκαν στο Amazon One πριν τον αγώνα, σύμφωνα με την Amazon.

Η συσκευή λειτουργεί καταγράφοντας την παλάμης (palm signature) ενός χρήστη – ένα μοναδικό αναγνωριστικό για κάθε άνθρωπο. Προσαρμοσμένοι αλγόριθμοι δημιουργούν έναν χάρτη της παλάμης του χρήστη. Οι εικόνες κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται σε μια «εξαιρετικά ασφαλή περιοχή» στο cloud, όπου η Amazon δημιουργεί την υπογραφή παλάμης.

Η Amazon δήλωσε ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις παλάμες ως βιομετρικούς πιστοποιητές. Η αναγνώριση παλάμης σέβεται περισσότερο την ιδιωτικότητα από ό,τι η αναγνώριση προσώπου.

Τεύχος 156

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design