ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Ιανουαρίου 2023 06:49

Η Τ. Φαφαλιού της Olympia Group στο Equality Lounge 

Την ανάγκη προετοιμασίας και συμμετοχής περισσότερων γυναικών-στελεχών σε ηγετικές θέσεις στις επιχειρήσεις ανέδειξε η Olympia Group, στο πλαίσιο του Equality Lounge που έλαβε χώρα στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η κα Τατιάνα Φαφαλιού, μέλος του Δ.Σ. της Olympia, συμμετείχε στη θεματική συζήτηση The Women at the Table: a Conversation with Switzerland’s Boardroom Leaders ως προσκεκλημένη του The Boardroom και του The Female Quotient, οργανισμού που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων εντός των επιχειρήσεων. 

Ως μέλος του δικτύου στελεχών που έχει αναπτύξει το The Boardroom, η Τατιάνα Φαφαλιού συμμετείχε μαζί με άλλες γυναίκες επαγγελματίες, με πολύχρονη πορεία σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων στην Ελβετία και την Ευρώπη, σε πάνελ που ανέδειξε το ζήτημα της χαμηλής εκπροσώπησης των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια επιχειρήσεων, η οποία ανέρχεται σε μόλις 20% παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες, συνομίλησαν για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται σήμερα, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες των γυναικών-στελεχών και τα σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που συνεπάγεται η ισότιμη συμμετοχή τους σε διοικητικές θέσεις. 

Όπως εξήγησε η κ. Φαφαλιού: «Είναι κρίσιμος παράγοντας η δημιουργία μίας «δεξαμενής» από γυναίκες επαγγελματίες οι οποίες φιλοδοξούν να κατακτήσουν ηγετικό ρόλο στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Εξίσου καθοριστική παράμετρος είναι η συνεργασία και το mentoring από έμπειρους άνδρες board members, οι οποίοι θα σταθούν δίπλα στις γυναίκες, αλλά και στους νεότερους συναδέλφους τους και θα τις εμπνεύσουν να αναδείξουν τις δεξιότητες/ τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν περισσότερο χώρο στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης. Σε ένα περιβάλλον γεμάτο νέες προκλήσεις, πρέπει να απαλλαγούμε από προκαταλήψεις και στερεότυπα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες όπου οι γυναίκες θα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή τη διαμόρφωση μίας επιχειρηματικής στρατηγικής που αξιολογεί διαφορετικές οπτικές και συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη». 

Τεύχος 211

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design