ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

25 Ιανουαρίου 2023 06:45

Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε τη SAP και τη PwC Ελλάδος

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος μετασχηματισμού της, προχωράει στην ενίσχυση της ψηφιοποιήσης των υποστηρικτικών λειτουργιών της επενδύοντας στη λύση RISE with SAP που βοηθά στην εφαρμογή του SAP S/4HANA Cloud, σε συνεργασία με την PwC Ελλάδας.

Η λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα ταχεία οικονομική πληροφόρηση τόσο στη Διοίκηση όσο και στην επενδυτική κοινότητα.

Το SAP S/4HANA Cloud παρέχει μια ενιαία πηγή εστιασμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με σκοπό:

  • να μεταβεί σε ένα ERP τελευταίας τεχνολογίας για την υποστήριξη των διαδικασιών του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισής της,
  • να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες λειτουργίες που παρέχονται από το νέο ERP μαζί με νέους τρόπους εργασίας,       
  • να αυτοματοποιήσει, τυποποιήσει και ενδυναμώσει τις λογιστικές διαδικασίες,
  • να επιτύχει αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση πόρων,
  • να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης οικονομικών αποτελεσμάτων για την επενδυτική κοινότητα (financial statements closing process)

Το έργο θα περιλαμβάνει τις εξής λύσεις SAP:

  • RISE with SAP S/4HANA Cloud, Private Edition, για τη διαχείριση των εσωτερικών χρηματοοικονομικών διαδικασιών της.
  • SAP S/4HANA Cloud for Financial Closing Cockpit, Private Edition, για τη διαχείριση και επιτάχυνση της οριστικοποίησης των περιοδικών Οικονομικών Καταστάσεων.
  • SAP Analytics Cloud, για την εξαγωγή και επεξεργασία διοικητικών αναφορών.

Οι παραπάνω λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP. Με το «RISE with SAP», η SAP είναι υπεύθυνη για την ολιστική συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσιών, τις λειτουργίες cloud και την τεχνική υποστήριξη, που θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της Τράπεζας, βελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού και προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες της.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την SAP να συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια ενός τόσο σημαντικού έργου», δήλωσε ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, ενώ ο Ιωάννης Ποταμίτης, Finance Transformation, Managing Director της PwC Ελλάδας σχολίασε πως: «Σε μια εποχή που οι ψηφιακές προκλήσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της επιχειρηματικής ατζέντας, είμαστε περήφανοι που έχουμε αναλάβει την υλοποίηση αυτού του έργου.».

Τεύχος 213

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design