ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Απριλίου 2022 06:54

Η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

H Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) συμμετείχε σε πάνελ του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση και τις προκλήσεις για την ελληνική εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics.

Ο Πρόεδρος της ΕΕL, κος Β. Ζεϊμπέκης, μίλησε στο πάνελ με θέμα «LOGISTICS: REALIZING THE TRUE POTENTIAL», εστιάζοντας στην ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, καθώς και στο πώς οι προκλήσεις της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελούν έναυσμα για την καλύτερη οργάνωση του κυκλώματος των logistics.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιτακτική υιοθέτηση δράσεων αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς οι εταιρείες εστιάζουν σε νέες τεχνολογίες και συστήματα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί, η στροφή των εταιρειών προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία προκαλεί σειρά εξελίξεων που αφορούν στη δημιουργία νέων κέντρων αστικής διανομής, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών εταιρειών, οι οποίες με τα κατάλληλα κίνητρα θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τον παλαιωμένο στόλο που διαθέτουν με περιβαλλοντικά κριτήρια και να υποστηρίξουν με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες διανομής που διαμορφώνονται.

Ο κος Ζεϊμπέκης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και τόνισε τις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που φαίνεται ότι θα παρουσιάσει ο κλάδος των Logistics μέσα στα επόμενα χρόνια, συνεισφέροντας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στο ελληνικό ΑΕΠ.

Τεύχος 51

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design