23 Μαΐου 2022 06:45

Η Κίνα φτιάχνει δικό της blockchain

Το 2019, η Κίνα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τις ευκαιρίες που προσφέρει το blockchain και σήμερα, η ανάπτυξη ενός κρατικά ελεγχόμενου blockchain είναι το τελικό στάδιο. Το Blockchain Service Network (BSN) είναι το όνομα του blockchain της Κίνας και οι δημιουργοί του κάνουν λόγο για πολλούς τομείς αξιοποίησης της τεχνολογίας. Αρχικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις υπηρεσίες ψηφιακών νεφών (cloud computing) από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Microsoft και η Amazon, αλλά και από εταιρείες για την ασφαλή λειτουργία του δικού τους ψηφιακού νέφους ή του εσωτερικού ηλεκτρονικού τους δικτύου.

Το BSN θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως «γέφυρα» που θα επιτρέπει σε δύο διαφορετικά blockchain να συνεργάζονται μεταξύ τους αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα τα συστήματα δύο τραπεζών που χρησιμοποιούν διαφορετικά blockchain. Το BSN έχει βλέψεις να κερδίσει μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η εξάρτηση του από την κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να καταστήσει δύσκολη τη διείσδυσή του τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές αγορές, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, όπου η ζήτηση για τεχνολογίες blockchain αναμένεται να είναι υψηλή.

Τεύχος 72

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design