ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 Μαρτίου 2023 06:52

Η επόμενη Lamborghini θα είναι ηλεκτρική 

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση είναι αρκετά δύσκολη για τις εταιρείες που κατασκευάζουν μοντέλα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, καθώς, μέχρι στιγμής, οι επιδόσεις που υπόσχονται αυτά τα μοντέλα αφενός δεν είναι εφικτές ανά πάσα στιγμή με την τρέχουσα τεχνολογία των EVs κι αφετέρου επηρεάζουν κατά πολύ την αυτονομία. 

Παρόλ’ αυτά και οι εταιρείες αυτές έχουν πλάνα για την πλήρη μετάβασή τους προς την ηλεκτροκίνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Lamborghini, η οποία έχει ανακοινώσει πως θα έχει μια εξηλεκτρισμένη γκάμα -δηλαδή υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα- έως το 2025. 

Από εκεί και πέρα, η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini θα είναι ένα Grand Tourer 2+2 θέσεων που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή το 2028, ενώ μετά από έναν χρόνο θα ακολουθήσει ένα ακόμα EV, που δεν θα είναι άλλο από τη διάδοχο της Urus, η οποία θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία που μέχρι τότε θα έχει εξελιχθεί και από άλλες εταιρείες του ομίλου της Volkswagen. 

Η παρουσία, επιπρόσθετα, των δύο ηλεκτρικών μοντέλων θα βοηθήσει τη Lamborghini να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων της κατά 80% σε σχέση με τις τρέχουσες. 

Τεύχος 255

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design