ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Οκτωβρίου 2022 06:43

Η ΕΕΤΤ ενέκρινε το Price Squeeze Model

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, με απόφασή της, κοινοποιεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο BEREC και στις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές των υπόλοιπων κρατών μελών της Ε.Ε., το νέο μοντέλο ελέγχου συμπίεσης περιθωρίου κέρδους (Price Squeeze Model – PSM) των οικονομικών προγραμμάτων της επιχείρησης με Σημαντική Ισχύ στην Αγορά (ΣΙΑ).

Επιπλέον, η ΕΕΤΤ ενέκρινε την άμεση εφαρμογή του PSM, ως προσωρινό μέτρο, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινοποίησης και την έκδοση τελικής απόφασης από την Ρυθμιστική Αρχή.

Με το νέο PSM αναμένεται να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά, καθώς τα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, ως επιχείρηση με ΣΙΑ, δεν θα προσφέρονται με αρνητικό περιθώριο κέρδους. Έτσι, θα καταστεί δυνατή η δραστηριοποίηση όλων των παρόχων στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Για τη δημιουργία του PSM, διενεργήθηκαν δύο εθνικές δημόσιες διαβουλεύσεις, μέσω των οποίων καθορίστηκε η μεθοδολογία και περιγράφηκε αναλυτικά το μοντέλο, και στις οποίες συμμετείχαν οι πάροχοι FORTHNET (NOVA), ΟΤΕ, VODAFONE και WIND.

Τεύχος 157

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design