ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Φεβρουαρίου 2023 06:54

Η γνώμη των επιχειρήσεων για την τηλεργασία

Του Στάθη Ασπιώτη

Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (Office for National Statistics) υποστηρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση παραγωγικότητας, υστερώντας σε σχέση με πολλά άλλα κράτη της G7 στον τομέα του εργατικού δυναμικού.

Ωστόσο, η πλειονότητα (85%) των ηγετών επιχειρήσεων δεν πιστεύει ότι η εξ αποστάσεως και η υβριδική εργασία είναι αιτία για αυτό, σύμφωνα με νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 επικεφαλής επιχειρήσεων, και η οποία διεξήχθη από την Okta.

Περισσότεροι από τους μισούς (61%) επικεφαλής δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοί τους είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται εξ αποστάσεως, το ένα τέταρτο (24%) δηλώνει ότι είναι εξίσου και μόνο μια μειοψηφία (15%) εκτιμά ότι η παραγωγικότητα έχει μειωθεί.

Ταυτόχρονα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων στη Γερμανία (94%) και τη Γαλλία (91%) αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να απολαύσουν υψηλότερη παραγωγικότητα μέσα από την υβριδική εργασία. Σε άλλο σημείο της έρευνας, αναφέρεται ότι η άνοδος της υβριδικής εργασίας οδήγησε ταυτόχρονα σε αύξηση της μεροληψίας εγγύτητας, της τάσης δηλαδή να απολαμβάνουν προνομιακή μεταχείριση όσοι εργάζονται on-site σε σύγκριση με όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. Αυτό θεωρείται ως πρόκληση που γίνεται όλο και εντονότερη για το ένα πέμπτο (19%) των επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Αντιδρώντας στην τάση αυτή, τα δύο πέμπτα (42%) των ηγετών διαπιστώνεται ότι επενδύουν ενεργά σε τρόπους για να το αποτρέψουν αυτό, ενώ άλλοι τόσοι (41%) θα εξέταζαν το ενδεχόμενο επενδύσεων σε αυτό.

Τεύχος 218

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design