ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 Οκτωβρίου 2022 06:52

Η βιωσιμότητα κορυφαία προτεραιότητα της Deutsche Telekom

Τους στόχους και τα μέτρα που θα εφαρμόσει στη διαδρομή που θα ακολουθήσει, ώστε να γίνει η πιο βιώσιμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο παρουσίασε η Deutsche Telekom. «Οι πελάτες μας, αλλά και οι επενδυτές μας, θεωρούν σημαντικό η εταιρεία μας να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο. Ενδιαφέρον για εκείνους δεν έχει μόνο η τιμή των προϊόντων, αλλά και ο αντίκτυπος στο περιβάλλον. Γι’ αυτό εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε, για παράδειγμα, κλιματική ουδετερότητα και λειτουργία με κανόνες κυκλικής οικονομίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Höttges, κατά την πρώτη Ημέρα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ομίλου. Η Deutsche Telekom θα αξιολογείται βάσει των στόχων βιωσιμότητάς της, όπως ισχύει και για τα οικονομικά στοιχεία της. Ο Όμιλος επιβεβαιώνει τους οικονομικούς του στόχους για το 2022,καθώς και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του που ανακοινώθηκαν κατά την Ημέρα Κεφαλαιαγορών του 2021.

Μεταξύ άλλων, η Deutsche Telekom επιθυμεί να διπλασιάσει την ενεργειακή της απόδοση έως το 2024, συνεχίζοντας την αποσύνδεση της ενεργειακής κατανάλωσης από τους συνεχώς αυξανόμενους όγκους δεδομένων στα δίκτυά της. Στόχος της εταιρείας είναι η μείωση της ενεργειακής της κατανάλωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κατανάλωση για το 2024 στη Γερμανία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2020, βοηθώντας την Deutsche Telekom να συμβάλει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας ενεργειακής κατάστασης.

Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της έως το 2040. Οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες βρίσκονται σε πορεία επίτευξης κλιματικής ουδετερότητας έως το 2025.

Αυτό σημαίνει τέλος εποχής για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα νέα εταιρικά οχήματα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την μετατροπή ολόκληρου του στόλου σε έναν στόλο ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, από το 2025, όλες οι συσκευές που εμπορεύεται η Deutsche Telekom θα πωλούνται μόνο σε βιώσιμες συσκευασίες. Αυτό ισχύει ήδη για τα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία της Deutsche Telekom.

Σε ευθυγράμμιση με το σύνθημά της We walk the talk, η Deutsche Telekom υπογραμμίζει τους στόχους βιωσιμότητάς της την Ημέρα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2022. Ενώ κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασε το θέμα του Sustainability από τη δική του θέση ευθύνης, αναλύοντας τις επιδόσεις, αλλά και τις δεσμεύσεις της εταιρείας, όλα τα μέλη συμφώνησαν ομόφωνα στο εξής: Η βιωσιμότητα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Deutsche Telekom.

Η στρατηγική βιωσιμότητας της Deutsche Telekom βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Κλιματική ουδετερότητα, Κυκλική οικονομία, Διαφορετικότητα και ψηφιακή συμπερίληψη, Χρηστή εταιρική διακυβέρνηση.

Τεύχος 152

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design