10 Μαρτίου 2023 06:50

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς ασφαλείας θα αγγίξει τα 225,21 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030!

Του Παναγιώτη Αποστολόπουλου

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ασφάλειας αναμένεται να φτάσει τα 225,21 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε αξία έως το 2030, (με CAGR 8,0% από το 2023 έως το 2030), σύμφωνα με νέα έρευνα της Grand View Research, Inc. Η υιοθέτηση των συστημάτων ασφαλείας αυξάνεται, καθώς τα συστήματα βιντεοεπιτήρησης προσφέρουν σήμερα υψηλότερη ανάλυση και ως εκ τούτου καλύτερη ποιότητα εικόνας, χωρίς παραμόρφωση. Οι ειδικοί ωστόσο δεν στέκονται μόνο στα τεχνολογικά επιτεύγματα του κλάδου, καθώς πίσω από την ανάπτυξη αυτή, βρίσκονται οι ολοένα παράνομες δραστηριότητες ανά τον κόσμο και οι νέοι «αυστηροί» κυβερνητικοί κανονισμοί, που σήμερα έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της υιοθέτησης των συστημάτων ασφαλείας.

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά, λόγω της εισαγωγής προηγμένων τεχνολογιών και ο αυξανόμενος αριθμός υποδομών ανά τον κόσμο, έχει στρέψει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και σε άλλα συστήματα ασφαλείας όπως τις συσκευές ελέγχου πρόσβασης και τα συστήματα συναγερμού φυσικά. Τα ανέπαφα συστήματα access control, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γνώρισαν τεράστια άνθηση.

Από την άλλη, η αυξημένη χρήση καμερών σε διάφορες τοποθεσίες, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια, αυξάνει τη ζήτηση για κάμερες υψηλής ποιότητας, για αποτελεσματική παρακολούθηση. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα εν λόγω συστήματα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό και  από τον στρατιωτικό και αμυντικό τομέα για προφανείς λόγους. Έτσι, για μια ακόμα φορά, ο CCTV εξοπλισμός ηγείται στη βιομηχανία, λόγω του μεγάλου εύρους των εφαρμογών και της αποτελεσματικότητας αυτών των συστημάτων, όπως η λειτουργική απόδοση, η επιχειρηματική ευφυΐα, η βελτιωμένη ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, η άμεση ειδοποίηση και αναγνώριση αντικειμένων, κ.λπ.

Η ανάλυση παρουσιάζει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως την άνοδο της αγοράς της Βόρειας Αμερικής το 2022. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, έχουν ξεκινήσει την ευρεία εφαρμογή και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας σε πολλούς τομείς, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη διασυνοριακή ασφάλεια. Η έρευνα αναφέρει πως οι ανησυχίες γύρω από τις τρομοκρατικές απειλές και οι διασυνοριακές εισβολές έχουν ωθήσει τον αμυντικό κλάδο διαφόρων εθνών  στο να επενδύσουν ακόμα περισσότερα στα συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας.

Μερικοί από τους βασικούς «παίκτες» που αναφέρονται στην έρευνα της Grand View Research περιλαμβάνουν, την Assa Abloy, την Apex Fabrication & Design, την Apex Perimeter Protection, την Anixter, την Perimeter Protection Germany, την Johnson Controls, την Honeywell, την Zabag Security Engineering, την Teledyne Flir και την Axis Communications.

Διάφορα οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά προβλήματα συνεχίζουν να διαταράσσουν την παγκόσμια αγορά. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ο πληθωρισμός, η έλλειψη ημιαγωγών και η μεγάλη αστάθεια στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι μόνο μερικές από τις προκλήσεις που αρχίζει να ξεπερνά ο κλάδος της φυσικής ασφάλειας, που όπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα ανακάμψει, αλλά θα παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design