ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 Φεβρουαρίου 2023 06:48

Ημερίδα της Ernst & Young για τη θέση των γυναικών στην κυβερνοασφάλεια

Την κρισιμότητα της ίσης αντιπροσώπευσης των γυναικών στον χώρο τής κυβερνοασφάλειας, αλλά και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η διαφορετικότητα στον κλάδο, ανέδειξε ημερίδα της ΕΥ Ελλάδος και του Women4Cyber Greece, με τίτλο «Women in Cybersecurity: Breaking the glass ceiling».

Την ημερίδα προλόγισαν με χαιρετισμό τους, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Αθανάσιος Στάβερης.

Όπως σημείωσε στην εισαγωγική ομιλία του ο κος Παναγιώτης Παπαγιαννακόπουλος, Εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και Επικεφαλής Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας, Προστασίας Δεδομένων και Ιδιωτικότητας της EY στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας χαρακτηρίζεται γενικότερα από έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα από την υποαντιπροσώπευση των γυναικών σε αυτόν. «Σε ένα περιβάλλον εξελισσόμενων κινδύνων στον κυβερνοχώρο, η ενεργότερη συμμετοχή και η ίση αντιπροσώπευση των γυναικών στον κλάδο, θα ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του με νέες δεξιότητες και ιδέες και θα αυξήσει την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, είναι σημαντικές και μπορούν να σταθούν αφορμή για έναν κλάδο cybersecurity, με πολυφωνία και πολυμορφία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κα Αγγελική Δέλγα, Senior Manager στο Τμήμα Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας και Ιδιωτικότητας της EY Ελλάδος, παρουσίασε τους λόγους πίσω από την υποαντιπροσώπευση των γυναικών στην αγορά του cybersecurity. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η λανθασμένη αντίληψη ότι ο κλάδος απευθύνεται μόνο σε άτομα με εξειδικευμένες τεχνικές δεξιότητες, η έλλειψη στοχευμένης ενημέρωσης γύρω από τις επαγγελματικές ευκαιρίες στην κυβερνοασφάλεια, καθώς και η έλλειψη γυναικείων προτύπων στον χώρο, συνιστούν τις βασικότερες αιτίες πίσω από τη γυναικεία υποεκπροσώπηση στον κλάδο.

Από πλευράς του οργανισμού Women4CyberGreece, η κα Βαλίνα Παντελή, Ιδρύτρια και Πρόεδρος, σημείωσε ότι η γεφύρωση του φυλετικού χάσματος είναι σημαντική για ένα πιο ισορροπημένο εργατικό δυναμικό, με ποικιλία δεξιοτήτων και καλύτερα εξοπλισμένο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. Παράλληλα, η διαφορετικότητα μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη για τις επιχειρήσεις, καθώς όσο μεγαλύτερη η ποικιλία των ανθρώπων στις ομάδες cybersecurity, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος Mentorship του Women4Cyber Greece, που έχει ως στόχο την υποστήριξη και καθοδήγηση των γυναικών που ενδιαφέρονται να εισέλθουν ή και να εξελιχθούν περαιτέρω στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα της κυβερνοασφάλειας, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες. Η πρώτη έκδοση του προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα, θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιούλιο 2023. Οι αιτήσεις για mentors, αλλά και για mentees έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από την επίσημη σελίδα του Women4Cyber Greece.

Τεύχος 234

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design