16 Μαΐου 2023 06:48

Ημερίδα ΕΣΕΕ και Epsilon Net για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και ο Όμιλος EPSILON NET στο πλαίσιο ενεργειών με στόχο την ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την Δέσμη Δράσεων για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΜμΕ» του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ειδικό ενδιαφέρον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκεντρώνει η 1η Δράση: «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός», η οποία στηρίζει επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στη λειτουργία τους και στοχεύουν στην ψηφιακή αναβάθμισή τους μέσα από την κάλυψη βασικών αναγκών σε λογισμικό, υπηρεσίες και εξοπλισμό. Στη συγκεκριμένη δράση το ύψος της επιδότησηςκυμαίνεται σε ποσοστό 50% έως 60%, ανάλογα με την περιφέρεια που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αφορά επιχειρήσεις με 3 ΕΜΕ (Ετήσιες Μονάδες Εργασίες) και άνω για το 2022 και επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000 έως 30.000 ευρώ για την απόκτηση ψηφιακών εργαλείων και σχετικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία η διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέλη εμπορικών συλλόγων και συνδέσμων που υπάγονται στην ΕΣΕΕ, καθώς και σε φοροτεχνικούς και στελέχη λογιστηρίων. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την EPSILON NET, παρουσιάζοντας τα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά προγράμματα και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες της για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ΜμΕ.

Η θεματολογία της ενημερωτικής παρουσίασης επικεντρώθηκε στη συγκριτική παρουσίαση των 3 Δράσεων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στη διαδικασία και την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων, στην αναλυτική περιγραφή της Δράσης 1- Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ και στις κατηγορίες των επιλέξιμων δαπανών και τα κριτήρια ένταξης των επιχειρήσεων. Παράλληλα έγινε ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων προτάσεων για την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων μέσω των επιχειρήσεων του Ομίλου EPSILON NET και ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αναπτυξιακών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, εργαλείων και υπηρεσιών, καθώς και συμβουλευτικής καθοδήγησης που έχει σχεδιάσει και προσφέρει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Τέλος, έγινε και μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος της Πράσινης Μετάβασης και ειδικότερα: Στις βασικές προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων, στα κύρια χαρακτηριστικά των δράσεων και στις κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών.

Τις εισηγήσεις σχετικά με τις Δράσεις του Νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ολοκληρωμένες λύσεις επιχειρηματικού λογισμικού, ηλεκτρονικής τιμολόγησης, εργαλείων collaboration και E-commerce, καθώς και για τα εργαλεία χρηματοδότησης που παρέχει η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑστις επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν οι κοι: Φώτης Ρωμούδης, Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου EPSILON NET, Πέτρος Κοραλής, Sales Director της EPSILON NET, Νικόλαος Κάρλοβιτς, Επικεφαλής Τομέα Πελατών Βusiness Banking, Διεύθυνση Business Banking & Key Accounts Segments, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Τεύχος 285

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design