ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Οκτωβρίου 2022 06:53

Ημέρες Καινοτομίας 2022 από το ΕΚΤ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ως κόμβος του EIT Health για την Ελλάδα, διοργανώνει για 5η χρονιά τις Ημέρες Καινοτομίας (i-Days) με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την Τετάρτη, 9 έως την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022.

Ομάδες φοιτητών εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών στον τομέα της υγείας και στη συνέχεια διαγωνίζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η διαδικασία υλοποιείται σε τέσσερα στάδια:

• Οι φοιτητές εγγράφονται στις Ημέρες Καινοτομίας.

• Σχηματίζονται οι ομάδες, επιλέγουν προκλήσεις και μελετούν το εκπαιδευτικό υλικό που τους παρέχεται.

• Συνεργάζονται στενά με καθηγητές και ειδικούς συμβούλους για να φέρουν εις πέρας την πρόκληση που έχουν αναλάβει.

• Οι ομάδες παρουσιάζουν τις ιδέες τους και διαγωνίζονται μεταξύ τους.

Από τις 17 Οκτωβρίου ως τις 11 Νοεμβρίου 2022 διενεργούνται i-Days σε περισσότερες από 30 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, διαδικτυακά ή και με φυσική παρουσία.

Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετέχουν στις Ημέρες Καινοτομίας, εκπαιδεύονται και έρχονται σε επαφή με σύγχρονες πρακτικές και προσεγγίσεις, όπως είναι το Design Thinking, εργάζονται σε πολυεπιστημονικές ομάδες για να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις για την υγεία και διαγωνίζονται στην ανάπτυξη και παρουσίαση των λύσεών τους.

Οι ομάδες θα λάβουν στήριξη από περισσότερους από 15 ειδικούς (mentors & facilitators) από το ΕΚΤ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπροσώπους της βιομηχανίας και του κλάδου της υγείας.

Την τελευταία μέρα, οι ομάδες των φοιτητών θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα κριθούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τυποποιημένα κριτήρια βαθμολόγησης για την απονομή βραβείων στις 3 καλύτερες ομάδες.

Η νικήτρια ομάδα των τοπικών i-Days κάθε χώρας, θα προσκληθεί στον Πανευρωπαϊκό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Νοεμβρίου 2022, στη Βιέννη. Οι ομάδες που θα κερδίσουν θα λάβουν χρηματοδότηση για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές θα γίνουν μέλη του δικτύου αποφοίτων του EIT Health, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τεύχος 161

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design