ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Μαρτίου 2022 06:45

Εύβοια: Προχωράει η «Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών» και ο «Βόρειος Οδικός Άξονας»

του Γιώργου Καλούμενου

Στο σύνολο των παρεμβάσεων που γίνονται στην Εύβοια με πόρους που ο νομός δεν είχε δει εδώ και δεκαετίες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Έκανε εκτενή αναφορά στο έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών», συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, που, σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε να δημοπρατήσει και εντός του 2022 αναμένεται να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια. Σε ό,τι αφορά στη χάραξη σημείωσε ότι «το έργο που δημοπρατήσαμε, πατάει επάνω στον άξονα της παλιάς μελέτης, με τους ανισόπεδους κόμβους που προβλέπονταν και με τα τεχνικά όπως είχαν μελετηθεί» και προσέθεσε ότι «παρακάμπτει καθαρά τόσο την πόλη της Χαλκίδας όσο και τα Ψαχνά».

Σύμφωνα με τον κο Καραγιάννη η παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στην περιοχή είναι συνολική και δεν εξαντλείται στο έργο της Χαλκίδας. Υπενθύμισε ότι, πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τον Βόρειο Οδικό Άξονα Ευβοίας. «Μιλάμε επί της ουσίας για τον άξονα Χαλκίδα-Στροφυλιά, που θα ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και με μια πορεία περίπου 25 χιλιομέτρων που θα καταλήγει στα νότια του Μαντουδίου», εξήγησε. Ενημερώνοντας για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου για τον νομό, ανέφερε ότι «έχουμε αναλάβει ως υπουργείο να το ωριμάσουμε και εκτιμούμε πως έως το τέλος του 2023 θα έχουμε στα χέρια μας τις μελέτες προς δημοπράτηση».

Στόχος για την περιοχή, όπως είπε ο κος Καραγιάννης είναι να αναπτυχθούν υποδομές «που θα ωθήσουν την ανάπτυξη και θα αποκαταστήσουν ένα μέρος από τις πληγές εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού».

Τεύχος 35

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design