ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Ιουλίου 2022 06:43

Εφαρμογή e-Ν.Ε.Π.Α. για τον θαλάσσιο τουρισμό

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Σε παραγωγική λειτουργία βρίσκεται πλέον η ψηφιακή υπηρεσία για την ίδρυση Ναυτιλιακής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής e-Ν.Ε.Π.Α. διευκολύνοντας τους ενδιαφερόμενους και απλουστεύοντας τις διοικητικές διαδικασίες αναφορικά με το yachting στη χώρα μας.

Η ψηφιακή διαδικασία ίδρυσης Ν.Ε.Π.Α. είναι εξαιρετικά απλή και εντάσσεται στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας που είχε υπογραφεί από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.

Όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, ενώ έχει υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε με εύκολο τρόπο – μέσω αυθεντικοποίησης των φυσικών και νομικών προσώπων με τη χρήση των αντίστοιχων κωδικών – να πραγματοποιούνται οι καταχωρίσεις των καταστατικών σύστασης Ν.Ε.Π.Α., των πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνέλευσης και η λήψη αντιγράφων τους, καθώς και η υποβολή αιτημάτων έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων, όπως και η έκδοση αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αντλεί και να ανταλλάσσει στοιχεία μέσω διασύνδεσης με τρίτα συστήματα, όπως είναι το Γ.Ε.Μ.Η., το Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το Ηλεκτρονικό Παράβολο, η υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών με τη χρήση διαπιστευτηρίων Taxisnet, το Μητρώο Πλοίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης και τη Θυρίδα Πολίτη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συμπεριληφθούν όλες οι ήδη καταχωρισμένες εταιρείες στο Μητρώο ΝΕΠΑ.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design