28 Απριλίου 2022 06:51

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων
Η Ελλάδα εκπροσωπείται με 4 υποψηφιότητες σε 3 κατηγορίες βραβείων

Η Επιτροπή άνοιξε την πλατφόρμα διαδικτυακής ψηφοφορίας για τα Βραβεία αριστείας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ). Τα βραβεία αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί 16-20 Μαΐου 2022 και τιμά οργανισμούς και ιδιώτες σε ολόκληρη την ΕΕ, οι οποίοι υποστηρίζουν νέους και ενήλικες στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, στην εύρεση εργασίας και στην προώθηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Η συμμετοχή από οργανισμούς και ιδιώτες από την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλή με 4 υποψηφιότητες τελικά να διεκδικούν βραβείο στις 3 από τις 5 κατηγορίες της ψηφοφορίας.

Στο επίκεντρο του φετινού, έκτου ετήσιου εορτασμού βρίσκεται η πράσινη μετάβαση. Τα ιδρύματα εκπαίδευσης και κατάρτισης παίζουν σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία υποψήφιων εργαζομένων στους αναδυόμενους «πράσινους» τομείς και σε «πράσινες θέσεις εργασίας» σε όλους τους τομείς, όπου ενδέχεται να υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων. Γι’ αυτό και η ΕΕΚ συμβάλει καθοριστικά στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων και τη σύσταση του Συμβουλίου του 2020 για την ΕΕΚ.

Μέχρι τις 15 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίζουν τους υποψήφιους της προτίμησής τους σε διάφορες κατηγορίες βραβείων, όπως για «Εταιρίες και εκπαιδευόμενους», για «Καινοτόμους της ΕΕΚ», για «Κατάρτιση στην εργασία» και για «Μαθητείες». Βραβεία θα απονεμηθούν, επίσης, σε έργα, τα οποία λαμβάνουν χρηματοδότηση της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του προγράμματος Erasmus+. Τα συγκεκριμένα βραβεία θα επικεντρωθούν σε παραδείγματα κατάρτισης για μια δίκαιη πράσινη μετάβαση, καθώς και στη δημιουργία καινοτόμων κύκλων μαθημάτων για την πράσινη μετάβαση και για μαθησιακές ευκαιρίες για νέους προερχόμενους από μειονεκτικό περιβάλλον. Τέλος, υπάρχουν επίσης κατηγορίες βραβείων από τους οργανισμούς της ΕΕ, συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ETF) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), καθώς και από άλλους εταίρους. Οι υποψήφιοι για αυτά τα βραβεία προέρχονται από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Τουρκία και τη Φινλανδία.
Αν επιθυμείτε να ψηφίσετε πατήστε εδώ.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή απονομής των βραβείων στις 18 Μαΐου, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από εδώ.

Τεύχος 56

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design