ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαρτίου 2023 06:53

Ευάλωτο το Twitter σε επιθέσεις troll

Σε εκτενές αφιέρωμα του BBC, περιγράφεται πως το Twitter αδυνατεί πλέον να προστατεύει τους χρήστες από παραβιαστικές συμπεριφορές των trolls.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, ακαδημαϊκά δεδομένα και μαρτυρίες χρηστών του Twitter υποδηλώνουν πως το μίσος ευδοκιμεί υπό την ηγεσία του Μασκ, με τα troll να ενισχύονται, την παρενόχληση να εντείνεται και τα μισογυνιστικά προφίλ να αυξάνονται.

Οι νυν και πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι μίλησαν στο BBC, ανέφεραν ότι οι λειτουργίες που προστατεύουν τους χρήστες του Twitter από «τρολάρισμα» και την παρενόχληση εξασθενούν, εξαιτίας του χαοτικού περιβάλλοντος εργασίας το οποίο έχει εγκαταστήσει ο Μασκ.

Η πρώην επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού περιεχομένου ενδεικτικά ανέφερε ότι όλοι στην ομάδα της έχουν απολυθεί. Αργότερα παραιτήθηκε και η ίδια. Άλλος μηχανικός που εργάζεται για το Twitter είπε πως «κανείς δεν φροντίζει» για την ασφάλεια των χρηστών, παρομοιάζοντας την πλατφόρμα με ένα κτίριο που φαίνεται καλό από έξω, αλλά μέσα «φλέγεται».

Σύμφωνα με την έρευνά που δημοσίευσε το BBC ακόμα αποκαλύπτεται πως:

• Οι ανησυχίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πάσης φύσεως, ανηλίκων αυξάνονται.

• Το μισογυνιστικό διαδικτυακό περιεχόμενο έχει σημειώσει αύξηση της τάξεως τους 69% στους νέους λογαριασμούς.

• Οι επιζώντες βιασμού έχουν γίνει στόχος λογαριασμών που έχουν γίνει πιο ενεργοί το τελευταίο διάστημα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design