16 Μαρτίου 2022 06:47

Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ στο Μαγδεμβούργο σχεδιάζει η Intel

Του Γιώργου Καλούμενου

Εργοστάσιο κατασκευής μικροτσίπ θα δημιουργήσει στο Μαγδεμβούργο η αμερικανική εταιρεία Intel, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, η οποία κάνει λόγο για επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ. Το εργοστάσιο στη Σαξονία – Άνχαλτ θα είναι το πρώτο για την Intel στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αμερικανικού Ομίλου, Πατ Γκέλσινγκερ, αναζητούσε επί έναν χρόνο την κατάλληλη τοποθεσία εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαπραγματεύτηκε για επιδοτήσεις ύψους δισεκατομμυρίων, τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και με εθνικές κυβερνήσεις, καθώς η οικοδόμηση ενός τέτοιου εργοστασίου είναι κατά 30-40% ακριβότερη στην Ευρώπη από ό,τι στην Ασία. Το κόστος του εργοστασίου υπολογίζεται σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρχικά η Intel σκόπευε να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την Ευρώπη εντός του 2021, καθυστέρησε ωστόσο περιμένοντας τη νομοθεσία της Ε.Ε. για τους ημιαγωγούς, η οποία προβλέπει και τις σχετικές επιδοτήσεις. Εκτός από τη Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι υποψήφιες να φιλοξενήσουν εγκαταστάσεις της Intel, συγκεκριμένα ένα κέντρο σχεδιασμού και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης.

Τεύχος 31

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design