ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

16 Μαρτίου 2023 06:44

Επιτυχημένη η ελληνική αποστολή στο MWC 2023

Με πολλές επαφές, συνομιλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες επέστρεψε στην Ελλάδα η εθνική αποστολή από το MWC Barcelona 2023, το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και διενεργήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης.

Η φετινή αποστολή ήταν η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η φετινή ελληνική παρουσία συνδυάστηκε με τη συμπλήρωση 10 ετών από την πρώτη εθνική αποστολή στο MWC Barcelona, γνωστό στο παρελθόν ως Mobile World Congress (MWC), με το ελληνικό περίπτερο να είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, με συνολικό εμβαδόν 154 τ.μ.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 44 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες, τα στελέχη των οποίων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επαφές οδήγησαν και σε αρχικές επιχειρηματικές συμφωνίες. Επίσης, στο πλαίσιο του MWC Barcelona, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με τα μέλη άλλων εθνικών αποστολών, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών επαφών με χώρες από την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα είχε παρουσία και στο 4YFN, το οποίο διεξήχθη παράλληλα στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο και αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις για τον χώρο τεχνολογίας των startups, όπου συναντιούνται νεοφυείς επιχειρήσεις, εταιρείες καινοτομίας και επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Καταγράφηκε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από διεθνή επενδυτικά ταμεία για ευκαιρίες και δυνατότητες επενδύσεων σε late-stage τεχνολογικές startups της Ελλάδας, καθώς και σε μεγάλα έργα ψηφιακής υποδομής.

Τεύχος 248

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design