ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 Μαρτίου 2022 08:59

Επενδύσεις 80 δισ. ευρώ από την Intel για κατασκευή ημιαγωγών στην Ε.Ε.

Του Χάρη Ματθαίου

Η Intel παρουσίασε ένα δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή ημιαγωγών στην Ε.Ε., το οποίο θα της εξασφαλίσει μια πολύ μεγαλύτερη κατασκευαστική παρουσία στη Γηραιά ήπειρο.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκινάει με την κατασκευή ενός mega εργοστασίου στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, συνολικού κόστους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Intel για στροφή της στην αύξηση της παραγωγής ημιαγωγών λόγω της έλλειψής τους που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η είδηση έρχεται λίγους μήνες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έναν ακόμη mega εργοστάσιο αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια ημιαγωγών στο Μαγδεμβούργο, με τον σχεδιασμό να ξεκινά αμέσως και την κατασκευή να αναμένεται να αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2023. Τα εργοστάσια αυτά θα πρέπει να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την παραγωγή τους το 2027, αν και εκκρεμεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κοιτάζοντας πέρα από τη Γερμανία, τα σχέδια της Intel στην Ε.Ε. περιλαμβάνουν επίσης επένδυση 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου της στην Ιρλανδία, ένα νέο κόμβο σχεδιασμού και ανάπτυξης στη Γαλλία, καθώς και περαιτέρω υπηρεσίες παραγωγής στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Για να αποδώσει η επένδυση της Intel θα χρειαστεί λίγος χρόνος, όμως θα επεκτείνει σημαντικά τις παραγωγικές της δυνατότητες στην Ε.Ε. μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Επιπλέον, θεωρείται ως ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της E.E. να αντιπροσωπεύει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής ημιαγωγών έως το 2030.

Τεύχος 33

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design