8 Μαΐου 2023 06:53

Επεκτείνεται το Samsung SmartThings Find 

Η Samsung Electronics Co. ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία SmartThings Find διευρύνεται ακόμη περισσότερο, συμπεριλαμβάνοντας 300 εκατομμύρια «κόμβους εύρεσης», μέσω εγγεγραμμένων και ενεργοποιημένων συσκευών που μπορούν να βοηθήσουν άλλους χρήστες Samsung Galaxy να βρουν τις χαμένες συσκευές τους. 

Το σημαντικό αυτό επίτευγμα υποδηλώνει την τάχιστη και σταθερή επέκταση της υπηρεσίας SmartThings Find, που έχει καταγράψει 100 εκατομμύρια περισσότερους κόμβους από τον Ιούλιο του 2022 και έχει καταφέρει να αναπτυχθεί κατά 1,5 φορές σε μόλις 10 μήνες. Ακόμη, το γεγονός αυτό αντιστοιχεί στην αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας εντοπισμού της συσκευής, καθώς κάθε επιλεγμένη συσκευή έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στον εντοπισμό μιας άλλης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συσκευών, τόσο πιο ισχυρό γίνεται το SmartThings Find για τους χρήστες. 

Το SmartThings Find μπορεί να εντοπίσει με ταχύτητα διάφορους τύπους συσκευών Samsung Galaxy, όπως smartphone, tablet, smartwatches και ασύρματα ακουστικά. Η υπηρεσία μπορεί, επίσης, να εντοπίσει συσκευές Galaxy SmartTag ή SmartTag+, οι οποίες συνδέονται με αντικείμενα, όπως κλειδιά ή αποσκευές. 

Όσο το SmartThings Find συνεχίζει να βοηθά έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό χρηστών, η ασφάλεια και το απόρρητο παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητες για τη Samsung. Για τη διασφάλιση της προστασίας ευαίσθητων πληροφοριών, το SmartThings Find κρυπτογραφεί τα δεδομένα των χρηστών και εφαρμόζει περαιτέρω προστασία μέσω του Samsung Knox, της αμυντικής πλατφόρμας ασφαλείας που ενσωματώνεται στις Samsung Galaxy συσκευές. Τα δεδομένα τοποθεσίας μιας συσκευής κοινοποιούνται σε άλλους μόνο με την άδεια του χρήστη. Παράλληλα, το αναγνωριστικό της συσκευής κάθε χρήστη αλλάζει κάθε 15 λεπτά και αποθηκεύεται ανώνυμα. 

Με τη λειτουργία Αναζήτηση άγνωστων tags κοντά σας, οι χρήστες Android και iOS μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν με μη αυτόματο τρόπο αν βρίσκονται κοντά τους άγνωστα tags. Αυτή η λειτουργία μπορεί να παρέχει έναν μετρητή που δείχνει την ισχύ του σήματος του tag, επιτρέποντας στους χρήστες να γνωρίζουν πόσο κοντά στην τρέχουσα θέση τους βρίσκεται το άγνωστο tag. Εάν χρειάζεται, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν ορισμένα tags ως «ασφαλή» εάν είναι αναγνωρισμένα. 

Για τους χρήστες του οικοσυστήματος Galaxy, το SmartThings Find μπορεί επίσης να παρέχει ασφάλεια μέσω της λειτουργίας Άγνωστες ειδοποιήσεις tags. Αυτή η δυνατότητα ειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν μη εξουσιοδοτημένη παρακολούθηση, στέλνοντάς τους μια ειδοποίηση, εφόσον το SmartThings Find εντοπίσει ένα άγνωστο SmartTag που τους ακολουθεί. Η δυνατότητα αυτή ενισχύει την προστασία των χρηστών και προλαμβάνει τυχόν κατάχρηση των υπηρεσιών παρακολούθησης τοποθεσίας. 

Τεύχος 279

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design