ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Φεβρουαρίου 2023 06:53

Επείγουσες ενημερώσεις ασφαλείας από την Apple 

Της Αφροδίτης Μπαλίδου 

Η Apple στέλνει στους πελάτες της ένα σημαντικό σύνολο ενημερώσεων ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας δεκάδες τρωτά σημεία σε μια πληθώρα προϊόντων – συμπεριλαμβανομένου ενός ελαττώματος zero-day που λέγεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers στο iOS.  

Την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικότερα, κυκλοφόρησε το iOS 12.5.7 για τα iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3 και iPod touch έκτης γενιάς. Ενημέρωσε, επίσης, το iOS και το iPadOS 15 και 16, αλλά φαίνεται ότι, τουλάχιστον από τώρα, οι επιτιθέμενοι κυνηγούν μόνο συσκευές που εκτελούν το πολύ παλιό iOS 12. 

Ακόμα, προτρέπει όσους πελάτες της έχουν μία από αυτές τις παλιότερες συσκευές να κάνουν άμεσα ενημέρωση στο νέο iOS, καθώς η ευπάθεια που αυτό διορθώνει, η οποία παρακολουθείται ως CVE-2022-42856, φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή. 

Ενώ το σφάλμα iPhone είναι το πιο επείγον, η Apple κυκλοφόρησε επίσης ενημερώσεις λογισμικού για να διορθώσει ελαττώματα και στα άλλα προϊόντα της. Αυτό περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις Apple, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, το macOS Big Sur, το Monterey και ακόμη και τη Ventura και τα Apple Watches 4. Καμία, βέβαια, από τις ευπάθειες που αναφέρονται σε αυτές τις άλλες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας δεν είναι υπό ενεργή εκμετάλλευση. 

Τεύχος 222

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design