ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

11 Μαΐου 2023 06:51

Επίσκεψη της Siemens Ελλάδος στο CERN

Η Siemens Ελλάδος διοργάνωσε πρόσφατα επίσκεψη με πελάτες από τον κλάδο τής βιομηχανίας στο CERN με στόχο να παρουσιάσει τις εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης μηχανής που έχει δημιουργήσει ποτέ ο άνθρωπος και η οποία αξιοποιεί hardware και software εξοπλισμό και λύσεις από τη Siemens. Στη φετινή επίσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών ΕΛΒΑΛ, MELCER και AKATT.

Στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης αξιοποίησης των πόρων του, το CERN εξέτασε την αξιοποίηση συστημάτων Εποπτικού Ελέγχου & Απόκτησης Δεδομένων (SCADA – Supervisory Control & Data Acquisition), για το Σύστημα Ελέγχου Ανιχνευτών (DTS – Detector Control System) των πειραμάτων του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC – Large Hadron Collider). Τα συστήματα SCADA χρησιμοποιούνται γενικά για βιομηχανικές διεργασίες με τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά στην κλίμακα, στον κατανεμημένο χαρακτήρα και στη λειτουργικότητα. Οι μεγάλοι ανιχνευτές του LHC, καθώς και τα περιφερειακά συστήματά τους, αποτελούν πολύ απαιτητικές εφαρμογές για ένα σύστημα SCADA, καθώς είναι πιθανό να περιέχουν περισσότερα από 1.000.000 κανάλια ελέγχου εισόδου/εξόδου. Επομένως, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα κατανεμημένο σύστημα ελέγχου.

Ύστερα από διαγωνισμό με περισσότερα από 100 συστήματα ελέγχου από διάφορους κατασκευαστές, το SCADA της Siemens, SIMATIC WinCC Open Architecture (WinCC OA), με τις προηγμένες του τεχνολογικές ικανότητες, βγήκε ως ξεκάθαρος νικητής και υιοθετήθηκε από το εργαστήριο του CERN. Το WinCC OA επιλέχθηκε για μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως η ευελιξία του, το scalability, την υποστήριξη διαφόρων λειτουργικών συστημάτων (Windows, Linux) και το device-orientation που ταιριάζει με τον τρόπο που οι ερευνητές μοντελοποιούν τα δεδομένα τους, μεταξύ άλλων.

Τεύχος 282

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design