ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 Φεβρουαρίου 2023 06:50

Επέκταση οικιακού δικτύου με την Devolo Magic 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προχωρήσει κανείς στην επέκταση του οικιακού του δικτύου. Είτε λόγω μετακόμισης σε νέο μεγαλύτερο σπίτι, είτε λόγω ανακαίνισης, είτε ανάγκης για μεγαλύτερη κάλυψη Internet. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η Devolo προτείνει τη σειρά Devolo Magic.  

Όπως εξηγεί η εταιρεία, οι συμπαγείς προσαρμογείς της Devolo μπορούν να τοποθετηθούν οποιαδήποτε στιγμή και σε όλα τα σημεία του σπιτιού με ευελιξία και να τεθούν σε λειτουργία σε σχεδόν μηδενικό χρόνο με την ευκολία που προσφέρει το σύστημα plug-and-play. 

Ανεξάρτητα από το αν η επέκταση δικτύου γίνεται για λόγους εργασίας ή διασκέδασης, η επέκταση του Internet σε επιπλέον δωμάτια μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γρήγορη, μέσω της αλλαγής της θέσης των ήδη υφιστάμενων προσαρμογέων ή της αγοράς επιπλέον προσαρμογέων επέκτασης. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της επέκτασης δικτύου είναι πως η μόνη τεχνική απαίτηση που χρειάζεται είναι μία πρίζα ρεύματος στο δωμάτιο που πρέπει να «φτάσει» το Internet. Έτσι το δίκτυο μεταφέρεται με ευελιξία ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Φυσικά όλοι οι προσαρμογείς της σειρά Devolo Magic είναι συμβατοί μεταξύ τους. Οι προσαρμογείς LAN και Wi-Fi έχουν την ικανότητα να συνδυάζονται μεταξύ τους όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι προσαρμογείς της σειράς Magic. Ένα δίκτυο Devolo μπορεί να αποτελείται μέχρι και από οκτώ προσαρμογείς και να καλύπτει αρκετά μεγάλους χώρους. 

Πώς λειτουργεί το plug-and-play: Η επέκταση δικτύου επιτυγχάνεται εύκολα, αφού απαιτούνται μόνο δύο βήματα: Αρχικά η τοποθέτηση του νέου προσαρμογέα σε μια διαθέσιμη πρίζα και στη συνέχεια η σύνδεση στο υπάρχον δίκτυο Devolo Magic. Από εκεί και πέρα, ο προσαρμογέας συνδέεται αυτόματα στο δίκτυο και είναι έτοιμος για χρήση. 

Εφαρμογή Devolo Home Networking: Όλες οι ρυθμίσεις του δικτύου Magic γίνονται αυτόματα κατά τη σύνδεσή του. Εάν ο προσαρμογέας έχει δυνατότητα χρήσης Wi-Fi, τότε, για παράδειγμα, οι συσκευές μπορούν να ενσωματωθούν στο ασύρματο δίκτυο με τα ίδια δεδομένα πρόσβασης. Αρκετές πρόσθετες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες και μέσω της εφαρμογής Devolo Home Network, η οποία διατίθεται δωρεάν για φορητές συσκευές Android και iOS. Η εφαρμογή Devolo Home Network δίνει δυνατότητες όπως η ρύθμιση χρόνου σύνδεσης, γονικό έλεγχο και δίκτυο επισκεπτών κ.ά. Επίσης, το λογισμικό Devolo Cockpit , διατίθεται δωρεάν και είναι κατάλληλο για τη διαχείριση του δικτύου Devolo από υπολογιστή με Windows, macOS ή Linux. 

Μεμονωμένοι προσαρμογείς επέκτασης διατίθενται για όλα τα προϊόντα της σειράς προϊόντων Magic της Devolo. Ο προσαρμογέας επέκτασης LAN Magic 1 μετατρέπει τις πρίζες ρεύματος σε θύρα LAN Gigabit. Ο προσαρμογέας τριπλής επέκτασης Magic 2 LAN triple σε τρεις θύρες gigabit. Ενώ τέλος, ο προσαρμογέας επέκτασης Magic 2 Wi-Fi 6 σε δύο θύρες Gigabit LAN ενώ παρέχει mesh Wi-Fi 6. 

Τεύχος 226

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design