ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

1 Απριλίου 2022 08:58

Εξαπάτηση μέσω e-banking και mobile banking σε 10 δευτερόλεπτα

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Παρόλο που τα τραπεζικά συστήματα έχουν αρκετά ισχυρά συστήματα ασφαλείας προκειμένου οι καταναλωτές να συνδέονται στο e-banking και στο mobile banking, και παρά την ενημέρωση που παρέχεται από τις ίδιες τις τράπεζες και τις Αρχές, οι καταναλωτές εξαπατώνται και επιτρέπουν σε απατεώνες να είναι συνδικαιούχοι στο σκέλος των αναλήψεων.

Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την άμεση υλοποίηση των ηλεκτρονικών πληρωμών εντός 10 δευτερολέπτων που χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά διατραπεζικά συστήματα. Προκύπτει λοιπόν μία ανασφάλεια γύρω από την αμεσότητα των διατραπεζικών πληρωμών, καθώς φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη διασταύρωση πληροφοριών, ώστε να είναι ασφαλέστερη η συναλλαγή. Γι’ αυτό σε κάποιες χώρες, τα instant payments διεκπεραιώνονται εντός 2 ωρών και ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται.

Τα instant payments προσφέρουν πλεονεκτήματα, όπως βέλτιστη αξιοποίηση μετρητών, ευελιξία πληρωμών, κ.ά. σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και δημόσια διοίκηση, αλλά και στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που όλο και αυξάνουν το πελατολόγιό τους. Οι πάροχοι λοιπόν είναι αρνητικοί στην τροποποίηση του χρόνου διεκπεραίωσης των συναλλαγών.

Τεύχος 40

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design