ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

31 Μαρτίου 2022 06:51

Ενεργειακή αναβάθμιση της προσφυγικής πολυκατοικίας στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Στα μέσα Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Greenpeace με τους κατοίκους της πολυκατοικίας της οδού Καραϊσκάκη 1, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, κου Ανδρέα Ευθυμίου, και της Αντιδημάρχου Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού & Κλιματικής Αλλαγής, κας Μαρίας Τσέλιου.

Το κτίριο αυτό αποτελεί πιλότο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 RINNO και τόσο οι μελέτες, όσο και οι μετρήσεις χρηματοδοτήθηκαν από αυτό.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την ολοκλήρωση των μελετών ενεργειακής αναβάθμισης της πολυκατοικίας σύμφωνα με το πρότυπο παθητικού κτιρίου, για τις εργασίες που θα γίνουν στο κτίριο και για την έναρξη της εκστρατείας εξεύρεσης χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου από εδώ και πέρα προβλέπει έναρξη των εργασιών αναβάθμισης το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μετά την αναβάθμισή του, το κτίριο θα καταστεί ένα ενεργειακά αυτάρκες (μέσω ενεργειακού συμψηφισμού) παθητικό κτίριο.

Τέλος πέρα από την πιστοποίηση Passive House, οι εταίροι του έργου σκοπεύουν να μελετήσουν συστηματικά τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά αποτελέσματα της ενεργειακής αναβάθμισης. Το κτίριο θα παρακολουθείται μέσω online συστήματος μετρήσεων για έναν ολόκληρο χρόνο μετά την αναβάθμισή του, ενώ παράλληλα το ΕΙΠΑΚ και η Greenpeace θα μελετήσουν το πώς αυτή η αναβάθμιση θα επηρεάσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την έξοδό τους από την ενεργειακή φτώχεια.

Τεύχος 41

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design