ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

24 Νοεμβρίου 2022 06:50

Ελεύθερη πτώση για τη μετοχή της Zoom

Του Χρίστου Κρανάκη

Τεράστια είναι η χρηματιστηριακή πτώση της Zoom Video Communications Inc., με την εταιρεία να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στη μετα-covid κανονικότητα και στο δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον του σήμερα.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς οι μετοχές της Zoom έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 90% από τον Οκτώβριο του 2020. Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, η μετοχή της υποχώρησε κατά περίπου 10%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τη χαμηλότερη ανάπτυξη τριμήνου.

Η εταιρεία, που γνώρισε κατακόρυφη αύξηση κερδών στα χρόνια της πανδημίας χάρη στη μεγάλη δημοτικότητα των υπηρεσιών και εργαλείων τηλεδιάσκεψης που παρείχε, πλέον καλείται να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της. Ήδη η Zoom προσπαθεί να προχωρήσει σε νέα «μονοπάτια», προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, όπως κλήσεις στο cloud Zoom Phone και διεξαγωγή συνεδρίων μέσω Zoom Rooms.

Σύμφωνα με το Reuters πάντως, οι αναλυτές εμφανίζονται διστακτικοί σχετικά με τις πιθανότητες άμεσης ανάκαμψης της εταιρείας, καθώς εκτιμούν πως η ανάπτυξη της βασικής ηλεκτρονικής μονάδας της Zoom επιβραδύνεται, ενώ την ίδια ώρα ο ανταγωνισμός με άλλες μεγάλες εταιρείες γίνεται ολοένα και πιο έντονος.

Τεύχος 179

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design