ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Μαΐου 2023 06:50

Εθνική Τράπεζα και Epsilon Net υπογράφουν συμφωνία 

Η Epsilon Net έλαβε ενημέρωση από τον κο Ιωάννη Μίχο, Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και βασικό μέτοχο της Εταιρείας για την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την αγορά από την Εθνική Τράπεζα μετοχών ποσοστού 7.5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Epsilon Net που κατέχει, σε τιμή €7.4/μετοχή («Αρχική Συναλλαγή»), καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από την ΕΤΕ περαιτέρω ποσοστού 7.5%, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής. 

Επίσης, σε συνέχεια της από 16 Νοεμβρίου 2022 ανακοίνωσης για την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) μεταξύ της Εταιρείας με την ΕΤΕ, προβλέπεται υπογραφή μίας μακροχρόνιας, αποκλειστικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Epsilon Νet και ΕΤΕ με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που αποσκοπούν στην ενίσχυση και στήριξη του επιχειρείν στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της Epsilon Νet (ERP, Εμπορικολογιστικές Εφαρμογές) με τα συστήματα της ΕΤΕ, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance. 

Οι τραπεζικές υπηρεσίες και τα προϊόντα θα διατίθενται, τόσο στις 132.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της Epsilon Νet, όσο και σε όλες τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες. 

Η ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αναβλητικές αιρέσεις. Κατά την ολοκλήρωση, θα υπογραφεί η σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Epsilon Net και ΕΤΕ κατά τα προβλεπόμενα στο σχετικό μνημόνιο συνεννόησης. 

Τεύχος 279

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design