ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Οκτωβρίου 2022 06:43

Δύο χρόνια λειτουργίας του DT&S της Cisco

Στο εκθεσιακό περίπτερο της Cisco στη Beyond, οι επισκέπτες παρακολούθησαν παρουσιάσεις τεχνολογικών λύσεων και σύγχρονων εφαρμογών από στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν ζωντανά με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων και να παρακολουθήσουν όλες τις λύσεις που υλοποιεί το κέντρο, με τους συνεργάτες του. Παράλληλα, ανώτατα στελέχη της Cisco συμμετείχαν σε ομιλίες σχετικά με την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Αναλυτικά, οι λύσεις που παρουσιάστηκαν στην έκθεση είναι η ψηφιοποίηση της διαδικασίας αποκομιδής των αποτσίγαρων για ανακύκλωση σε συνεργασία με την Cigaret Cycle και με την υποστήριξη της εταιρείας IoTECH Communications.

Η συνεργασία του DT&S με την εταιρεία GRC TECH στον τομέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών για τις λύσεις Smart City Project και της ηλεκτρικής μετακίνησης μικρο-οχημάτων παρουσιάστηκαν επίσης στο περίπτερο.

Η ίδια λύση θα υλοποιηθεί άμεσα και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης, για την καταγραφή των διαδρομών αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά και τυφλών με την εγκατάσταση LoRaWan αισθητήρα εντοπισμού θέσης.

Παρουσιάστηκε, επίσης, το σύστημα διαχείρισης επισκεψιμότητας μουσείων που σχεδίασε το DT&S σε συνεργασία με το MOMus και υλοποίησε η Space Hellas. Οι πληροφορίες συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας Ultra-Wideband (UWB) και η οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων γίνεται μέσω ειδικού λογισμικού.

Τέλος, το DT&S σε συνεργασία με την ASSETCOM Α.Ε. σχεδίασαν και υλοποίησαν μια λύση Ενεργειακής Παρακολούθησης Κτιρίων. Αφορά στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση συστήματος μέτρησης της κατανάλωσης φυσικών πόρων (νερό, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο). Το ειδικό λογισμικό, εγκατεστημένο σε έναν Cisco router της σειράς 1000, επιτυγχάνει μία σειρά αυτοματισμών, που προσφέρουν απομακρυσμένη διαχείριση, τόσο του φωτισμού όσο και της θέρμανσης του κτιρίου.

Στο περίπτερο της Cisco φιλοξενήθηκε και η BEWISE, Premier Partner της Cisco, μια εταιρεία με εξειδίκευση στο Cybersecurity και στο Digital Transformation.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο περίπτερο της Cisco, για τον απολογισμό των δύο χρόνων λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, όπου παρευρέθηκαν πολλά κυβερνητικά πρόσωπα.

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας του, και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, έχει καταγράψει πάνω από 1.200 ώρες εκπαίδευσης σε πάνω από 200 εκπαιδευόμενους, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 15 έργα καινοτομίας, έχει φιλοξενήσει πάνω από 150 εκδηλώσεις και υποδεχθεί πάνω από 5.000 επισκέπτες, ενώ έχει υπογράψει 17 Συμφωνητικά Συνεργασίας με διάφορους φορείς.

Τεύχος 143

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design