ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

19 Απριλίου 2022 06:53

Δοκιμές δικτύου 4G/5G από την Virgin Media με εξοπλισμό Samsung

Η Samsung Electronics και η Virgin Media O2 ανακοίνωσαν σήμερα, ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ανάπτυξη πολλαπλών ζωντανών τοποθεσιών 4G και 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχωρώντας στην επόμενη φάση της συνεργασίας τους. Παράλληλα, με αυτήν την ανάπτυξη, οι εταιρείες ολοκλήρωσαν επίσης την πρώτη κλήση μέσω δεδομένων 5G στο εμπορικό δίκτυο 5G της Virgin Media O2 σε διάφορες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δοκιμές πεδίου πραγματοποιήθηκαν στις τοποθεσίες Tamworth και στην περιοχή Peak District της Αγγλίας από την αρχή της χρονιάς, ενώ πέρσι τον Οκτώβριο πραγματοποιήθηκε και μια σειρά επιτυχημένων εργαστηριακών δοκιμών, οι οποίες επικύρωσαν τις δυνατότητες και την απόδοση των λύσεων 4G και 5G της Samsung στο εμπορικό δίκτυο της Virgin Media O2.
Επιπλέον, αυτές οι δοκιμές επέδειξαν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δικτύων 2G/3G/4G της Virgin Media O2 και των πιο πρόσφατων λύσεων 4G και 5G της Samsung, αλλά και την επικυρωμένη χρήση των δυνατοτήτων Dynamic Spectrum Sharing (DSS) της Samsung, εάν και εφόσον χρειαστούν.

Η Samsung προσέφερε τις πιο σύγχρονες λύσεις δικτύου για τις δοκιμές, όπως 4G κεραίες, 5G Massive MIMO κεραίες και μονάδες baseband. Οι λύσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών της Virgin Media O2, από χαμηλή έως μεσαία ζώνη (800 MHz, 2,1 GHz και 3,5 GHz). Συγκεκριμένα, η Samsung παρείχε τις κεραίες 5G 64T64R Massive MIMO για τη συχνότητα 3,5 GHz, μια σημαντική ζώνη συχνότητας 5G στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Οι κεραίες 5G 64T64R Massive MIMO της Samsung αναπτύσσονται εμπορικά σε μεγάλη κλίμακα στις παγκόσμιες αγορές, παρέχοντας επί του παρόντος υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε εκατομμύρια χρήστες. Αυτή η λύση, σε συνδυασμό με τη μονάδα βασικής ζώνης (baseband) της Samsung, θα προσφέρει βελτιωμένη κάλυψη και μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων για να βελτιώσει τις εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας των πελατών 5G.

Η κεραία της Samsung, που χρησιμοποιείται για αυτήν τη δοκιμή, μπορεί επίσης να είναι συμβατή με το O-RAN με ορισμένες μετατροπές και πρόσθετη υποστήριξη, καθιστώντας την έτοιμη να αξιοποιήσει τα πολλαπλά οφέλη της νέας τεχνολογίας στο μέλλον.

Τεύχος 54

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design