ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 Απριλίου 2022 09:01

Δια χειρός Cubitech Systems η περιμετρική ασφάλεια του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της χώρας

Η Cubitech Systems, πάροχος λύσεων και υπηρεσιών ασφάλειας, συμμετείχε ενεργά στο πλέον εμβληματικό έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό πάρκο του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. στην περιοχή της Κοζάνης, το οποίο κατασκευάστηκε από τη Γερμανική εταιρεία JUWI και εγκαινιάστηκε στις αρχές Απριλίου του 2022 από τον Πρωθυπουργό.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 205 MW, θα διασφαλίζει την παροχή καθαρής ενέργειας σε σχεδόν 75.000 νοικοκυριά, μειώνοντας παράλληλα την εκπομπή CO2 κατά 320.000 τόνους ετησίως και συμβάλλοντας στο όραμα ενός βιώσιμου μέλλοντος για τη χώρα μας.

Η έμπειρη ομάδα της Cubitech Systems, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του συστήματος περιμετρικής ασφάλειας, το οποίο αποτελείται από ένα πρωτοποριακό, διζωνικό σύστημα με χρήση οπτικής ίνας στην περίμετρο και ταυτόχρονη χρήση καμερών. Η συνολική περίμετρος που καλύφθηκε, ανέρχεται σε 27km, ενώ η διαχείριση πραγματοποιείται με χρήση τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), μέσω της ευφυούς πλατφόρμας Cubis VMS της Cubitech.

Ο συγκεκριμένος τύπος σχεδιασμού αποτελεί σήμα κατατεθέν της εταιρείας και συμβάλλει στην αποτελεσματική μείωση του συνολικού κόστους εγκατάστασης και συντήρησης μεγάλων υποδομών ενεργειακού τύπου, κατά 40%.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και υλοποίησης του έργου, ακολουθήθηκαν όλα τα Υγειονομικά Πρότυπα και οι Κανόνες Ασφαλείας που το διέπουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι ομάδες εργασίας, λόγω του υψομέτρου και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Εξάλλου, παρά τις τεχνολογικές προκλήσεις που απορρέουν από την έκταση των 4.400 στρεμμάτων που έχει χωροθετηθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο, το απαιτητικό χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε στο ακέραιο και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς έργου, ο κος Νίκος Καλαφάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Cubitech Systems, δήλωσε: «Μας τιμά το γεγονός ότι η ομάδα μας επιλέχθηκε από την JUWI για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που συμμετείχαμε ενεργά στο στρατηγικό πλάνο «Όραμα 2025» των ΕΛ.ΠΕ., συμβάλλοντας με τη σειρά μας στον ενεργειακό μετασχηματισμό για τη διασφάλιση και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Τεύχος 49

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design