ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Απριλίου 2023 06:52

Διέρρευσαν τα ιστορικά συνομιλιών χρηστών στο ChatGPT

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Ένα σφάλμα του ChatGPT επέτρεψε σε ορισμένους χρήστες του να βλέπουν τους τίτλους των συνομιλιών άλλων χρηστών, δήλωσε ο επικεφαλής του chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, απολογήθηκε εκ μέρους της εταιρείας και διαβεβαίωσε πως το σφάλμα έχει πλέον διορθωθεί. Πολλοί χρήστες, ωστόσο, εξακολουθούν να ανησυχούν για το απόρρητο στην πλατφόρμα.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το ChatGPT για τη σύνταξη μηνυμάτων, τη σύνταξη τραγουδιών ή/ και κώδικα, από τότε που αυτό κυκλοφόρησε, τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Κάθε συνομιλία με το chatbot αποθηκεύεται στη γραμμή ιστορικού συνομιλίας του χρήστη, όπου μπορεί να επανεξεταστεί αργότερα. Από την περασμένη Δευτέρα, όμως, οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν να εμφανίζονται στο ιστορικό τους συνομιλίες που ισχυρίζονταν πως δεν είχαν πραγματοποιήσει οι ίδιοι με το chatbot.

Χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης Reddit και Twitter μοιράστηκαν φωτογραφίες του ιστορικού των συνομιλιών τους, καταδεικνύοντας πως δεν έχουν γράψει ουδέποτε τους εν λόγω τίτλους ή πως δεν γνωρίζουν καν τη γλώσσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνομιλία.

H εταιρεία απενεργοποίησε για λίγο το chatbot αργά τη Δευτέρα για να διορθώσει το σφάλμα, το οποίο φαινόταν να υποδεικνύει ότι το OpenAI έχει πρόσβαση σε συνομιλίες χρηστών. Η πολιτική απορρήτου της εταιρείας ναι μεν λέει ότι τα δεδομένα χρήστη, όπως προτροπές και απαντήσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συνέχιση της εκπαίδευσης του μοντέλου, αλλά αυτά τα δεδομένα οφείλουν να χρησιμοποιούνται μόνο αφού αφαιρεθούν τα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης!

Τεύχος 261

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design