ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

4 Μαρτίου 2022 06:53

Δημοπρασία για τη Σήραγγα Κλεισούρας

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 19 Απριλίου

Η Εγνατία Οδός δημοπρατεί την κατασκευή της Σήραγγας Κλεισούρας, που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς –Πτολεμαΐδας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 71 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα έχει διάρκεια τρία χρόνια από την υπογραφή.

Το έργο είναι μήκους 10,4 χιλιομέτρων, θα αποκατασταθούν πλήρως οι συνδέσεις του υφιστάμενου τοπικού οδικού δικτύου, και επιπλέον θα κατασκευαστούν τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι, η σήραγγα Κλεισούρας, διπλής κατεύθυνσης με σήραγγα διαφυγής, μία γέφυρα μήκους 34,60μ. περίπου, τέσσερις κάτω διαβάσεις και δύο κτίρια στα μέτωπα της σήραγγας.

Με το έργο αυτό προχωράει η αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κατά το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Υποδομών θα προχωρήσει σε έργα υποδομής αξίας 5 δισ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Τεύχος 24

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design