ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

8 Απριλίου 2022 06:49

Δεύτερος κύκλος του Entrepreneurial University

Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 ξεκίνησε το πρόγραμμα Masterclass Series: The Entrepreneurial University για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, που διοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα και το Orange Grove, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, με θέμα Educating Change Makers, εστιάζει στην επιχειρηματική εκπαίδευση και την ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων «δημιουργίας αξίας» που αφορούν στη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, όπως αυτή της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και στην ενίσχυση της καινοτομικής ικανότητας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Στη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών, θα πραγματοποιηθούν τρία εντατικά Masterclasses και κατ’ ιδίαν συμβουλευτική, μέσω διαδικτύου, με αποδέκτες ακαδημαϊκούς και στελέχη πανεπιστημίων από όλη τη χώρα. Μέσα από τα διαδραστικά αυτά Masterclasses επιδιώκεται η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από το πανεπιστημιακό οικοσύστημα της Ολλανδίας, όπως το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (University of Amsterdam – Amsterdam Center for Entrepreneurship), το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ (VU) και το Πανεπιστήμιο του Wageningen, που διακρίνονται για την επιχειρηματική εκπαίδευση και ανάπτυξη δομών αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της καινοτομίας που αναπτύσσεται στον ακαδημαϊκό χώρο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Preneurz Amsterdam, έναν οργανισμό με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ένταξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα εντός και εκτός Ολλανδίας.

Τεύχος 47

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design