ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

7 Μαρτίου 2023 06:49

Γεφυρώνοντας τη φυσική με την τεχνητή νοημοσύνη

Στο H2B HUB του Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιείται αύριο, ημέρα Τετάρτη, στις 19.00, η ομιλία της Μαρίας Παπαδοπούλου, καθηγήτριας επιστήμης υπολογιστών, Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ινστιτούτου Πληροφορικής, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Fulbright Scholar (CSAIL, MIT 2017) και επισκέπτρια καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Harvard, με τίτλο: O γοητευτικός κόσμος των Δικτύων: Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), αισθητήρες, και εγκεφαλικά δίκτυα.

Η ίδια σημειώνει σχετικά με την εκδήλωση: «Θα ταξιδέψουμε στον γοητευτικό κόσμο των δικτύων, ξεκινώντας από το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things) και τους αισθητήρες, και επικεντρώνοντας τη συζήτησή μας στα δίκτυα του εγκεφάλου. Θα παρουσιάσουμε διάφορες αρχιτεκτονικές και κανόνες οργάνωσής τους και τις επιπτώσεις των αρχιτεκτονικών αυτών στη λειτουργία των δικτύων. Θα συζητήσουμε διάφορες ερευνητικές δραστηριότητες που έχουν ως απώτερο στόχο την κατανόηση του πώς ο εγκέφαλος εκτελεί τους πολύπλοκους υπολογισμούς που μας επιτρέπουν να αλληλοεπιδράσουμε με το περιβάλλον, πώς επεξεργάζεται και μεταφέρει την πληροφορία από τη μία περιοχή στην άλλη, και πώς αλλάζει η συνδεσιμότητά του, όταν υπάρχει κάποιο εγκεφαλικό τραύμα ή νόσος. Η πληροφορική και οι νευροεπιστήμες συμπορεύονται με προκλήσεις που έχουν μεγάλο επιστημονικό, τεχνολογικό, και φιλοσοφικό ενδιαφέρον, προσκαλώντας μας να τις κοιτάξουμε με τόλμη, δημιουργικότητα, και συνεργατικά».

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά εδώ.

Τεύχος 241

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design