ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

10 Μαΐου 2023 06:53

Γερμανία: Μειώνεται η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για τη Βιομηχανία

Η Γερμανία εξετάζει τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6 λεπτά ανά κιλοβατώρα ή λιγότερο για ορισμένες ενεργοβόρες βιομηχανίες, προκειμένου να μειώσει το κόστος, σημειώνει το Bloomberg.

Το μέτρο αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 25 και 30 δισ. ευρώ και θα διαρκέσει έως το 2030, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, Oliver Blume, δήλωσε ότι οι προτάσεις «δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Προς το παρόν, πάντως, οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος είναι επί του παρόντος υπερδιπλάσιες από το προτεινόμενο ανώτατο όριο. Εάν, λοιπόν, το μέτρο υλοποιηθεί, θα επρόκειτο για μια τεράστια έκπτωση, καθώς οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Γερμανία πληρώνουν περίπου 27 λεπτά ανά κιλοβατώρα, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ομάδας BDEW.

Το Υπουργείο Οικονομίας πρότεινε τη χρηματοδότηση του εργαλείου με ένα εκτός προϋπολογισμού ταμείο που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το οποίο αργότερα επαναχρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, έχει αντιταχθεί σε ένα τέτοιο βήμα και θέλει να χρησιμοποιηθεί αντ’ αυτού το ταμείο της χώρας για το κλίμα.

Πέρυσι, η κυβέρνηση της Γερμανίας εισήγαγε προσωρινές επιδοτήσεις για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, οι οποίες όμως θα καταργηθούν σταδιακά το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Τεύχος 281

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design