ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 Μαρτίου 2023 06:52

Αύξηση προβλέπεται στις ρωσικές πωλήσεις ξένου συναλλάγματος

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις συναλλάγματος σε περίπου 2,4 δισ. δολάρια τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα του Reuters.

Η μέση πρόβλεψη της έρευνας, η οποία διεξήχθη από πέντε αναλυτές, αναφέρει ότι η Ρωσία θα πωλήσει κατά προσέγγιση συνάλλαγμα αξίας 180 δισ. ρουβλίων (2,39 δισ. δολαρίων).

Την προηγούμενη περίοδο, μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, το Υπουργείο είχε προγραμματίσει να πουλήσει συνάλλαγμα αξίας 160,2 δισ. ρουβλίων, για να αντισταθμίσει τα χαμηλότερα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε τον Ιανουάριο ότι ξεκίνησε εκ νέου πωλήσεις συναλλάγματος (κινεζικό γουάν), για να αυξήσει τη σταθερότητα των εγχώριων οικονομικών συνθηκών και να μειώσει τον αντίκτυπο της αστάθειας της αγοράς ενέργειας στην οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της Ρωσίας.

Στη Ρωσία, όπου το αμερικανικό δολάριο έπαιζε καθοριστικό ρόλο στα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, το γουάν πλέον έχει αναδειχτεί σε σημαντικός παίκτης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως, ταυτόχρονα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας την Πέμπτη.

Τεύχος 239

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το TΕCHmail είναι το πρώτο διαδραστικό καθημερινό περιοδικό της LIBRA PRESS, που έρχεται να καλύψει δημοσιογραφικά με ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ τον κλάδο της επιχειρηματικότητας, που αφορά κατά βάση εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER


TechMail
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design